nieuws

Pon Compact gaat Cat-minigravers binnen 24 uur leveren

Materieel

Pon Compact gaat Cat-minigravers binnen 24 uur leveren

Pon Compact zegt de nieuwste generatie minigraafmachines op korte termijn binnen 24 uur te kunnen leveren. Wie een minigraver bestelt via de webshop van Pon, kan de machine dan de volgende dag tegemoet zien.

Voor de Nederlandse markt heeft Pon hoge verwachtingen van met name de nieuwe 1,8-tons Caterpillar, de 301.8. De eerste acht exemplaren hiervan werden onlangs uitgeleverd tijdens een feestelijke bijeenkomst op de vestiging van Pon Compact in Vuren.

De productie bij Caterpillar is volop gaande

Dat Pon compacte machines via de webshop binnen 24 uur levert, is niet nieuw. Maar in de markt zijn slechts weinigen hiervan op de hoogte.

‘Voor alle reguliere modellen kan dit al’, zegt Tom de Lange, manager compact bij Pon Equipment. ‘Maar we zijn er trots op dat we ook de nieuwe modellen binnenkort op deze manier kunnen aanbieden. In de derde of vierde week van mei is het zover.’

Volgens De Lange is de productie bij Caterpillar volop gaande. ‘Op dit moment overstijgt de vraag het aanbod. Zeker sinds de Bauma is de belangstelling in de markt enorm. Maar zeer binnenkort kunnen we volledig aan de vraag voldoen.’

Pon een van de eerste dealers die de 301.8 kon leveren

De nieuwste generatie mini’s is volledig door Caterpillar ontworpen en geproduceerd. Pon slaagde erin om als een van de eerste dealers de hand te leggen op exemplaren van de 301.8.

Dit voorjaar lanceerde Caterpillar een hele reeks nieuwe minigravers in de klasse van 1 tot 2 ton. De machines zijn voorzien van onder andere joystickbesturing, een 8-inch lcd-display, een kantelbare cabine en een uitschuifbare onderwagen. Als optie is airco af-fabriek verkrijgbaar.

Nieuwe generatie is volgens Caterpillar krachtiger en productiever

Caterpillar belooft dat de nieuwe generatie machines krachtiger en tot 20 procent productiever is dan de voorganger, de 301.7D.

De eerste kopers van de 301.8 werden in Vuren in de watten gelegd. Zij ontvingen onder meer een jas, schoenen en een toolbox van Cat. Daarnaast werden hun bedrijfsnamen door Pon op de machines aangebracht.

Pon klaar voor volgende stap: nieuwe mini’s komen op het juiste moment

Tom de Lange verwacht dat Pon met de mini’s van Caterpillar een flinke slag gaat slaan op de Nederlandse markt.

‘We zijn hiermee onderscheidend’, zegt De Lange. ‘In de afgelopen twee jaar hebben we nadrukkelijk de focus gelegd op het compacte segment, vanuit onze vestiging in Vuren. We zijn nu klaar voor de volgende stap. De nieuwe generatie mini’s komt voor ons op precies het juiste moment.’

Bekijk HIER een video van de nieuwe minigraver van Cat met joystickbesturing.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel