nieuws

Volvo EC300E Hybrid klaar voor praktijktesten

Materieel

Volvo EC300E Hybrid klaar voor praktijktesten

Volvo CE is klaar om de EC300E Hybrid in de praktijk te testen. Volvo claimt dat de machine gebruik maakt van een simpele en unieke hybride technologie. ‘Eenvoudig in onderhoud en reparatie in vergelijking met concurrerende hybride graafmachines’, aldus de Zweedse machinebouwer.

De Volvo EC300E Hybrid rupsgraafmachine, die ook te zien was op de Bauma München, slaat energie op die wordt opgewekt door de neerwaartse beweging van de giek. Deze energie wordt gebruikt om het hydraulisch systeem op te laden. Dit is anders in vergelijking met bekende systemen, waarbij de energie die wordt opgewekt door het zwenken van de machine wordt gebruikt bij het elektrisch ondersteunen van de motor.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volvo EC300E Hybrid

Dezelfde prestaties als de standaard Volvo EC300E

Met de krachtige en regelmatige neerwaartse beweging van de giek worden 20 liter hydraulische accumulatoren opgeladen, die vervolgens energie leveren om de hydraulische hulpmotoren aan te drijven die de hydraulische pomp van stroom voorzien. De hybride machine levert daarmee volgens Volvo dezelfde prestaties als de standaard EC300E. Het is mogelijk om gelijktijdig in de Eco-modus en de hybride modus te werken.

Volvo CE claimt voor de EC300E Hybrid een 12% tot 17% lager brandstofverbruik en 12% minder CO2-uitstoot. Afhankelijk van de inzet kan de meerprijs van deze machine binnen een jaar worden terugverdiend, stelt Volvo.

Klik hier voor meer nieuwsberichten en achtergrondartikelen over de Bauma.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel