nieuws

Rotar schaar gaat beton te lijf met Ramplifier

Materieel

Rotar schaar gaat beton te lijf met Ramplifier

Rotar kondigt in aanloop naar de Bauma een innovatie aan, namelijk de Ramplifier technologie voor betonscharen. Deze techniek maakt het aldus Rotar mogelijk om de krachten van een cilinder in een fractie van een seconde te verdubbelen.

De Ramplifier wordt geactiveerd als de weerstand boven de 250 bar uitkomt. Hiermee wordt volgens Rotar vanaf 250 bar machinedruk een output gegenereerd van 500 bar, oplopend tot 700 bar.

De Ramplifier is in de zuigerstang van beide cilinders gemonteerd. Door een kloppende hoogfrequentie trilling gaan de bekken van de betonschaar het beton te lijf. Volgens Rotar worden de nieuwe betonscharen uit de RCC-serie daarmee niet alleen één van de sterkste, maar ook één van de snelste.

Rotar breidt serie starre vergruizers uit

Rotar heeft verder de serie starre vergruizers uitgebreid van twee naar vier modellen. Na de lancering van de RSP 25 S en de RSP 32 S komt Rotar nu met de RSP 20 S voor machines van 16 t/m 25 ton en de RSP 40 S voor machines van 32 tot 50 ton.

De Bauma wordt dit jaar gehouden van 8 tot en met 14 april in München.

Klik hier voor meer nieuwsberichten en achtergrondartikelen over de komende Bauma.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Reageer op dit artikel