nieuws

Liebherr Frankrijk investeert 5 miljoen euro in nieuwe assemblagelijn

Materieel

Liebherr Frankrijk investeert 5 miljoen euro in nieuwe assemblagelijn

Liebherr heeft in haar fabriek in Colmar, Frankrijk een nieuwe assemblagelijn in bedrijf genomen. Hier zullen voornamelijk de nieuwe rupsgravers van de ‘Generation 8’ serie van de band komen. Per dag kunnen op de nieuwe lijn maximaal 5 graafmachines gebouwd worden.

Liebherr Frankrijk nieuwe assemblagelijnDe nieuwe assemblagelijn telt 26 werkstations en 9 voormontagestations. Per station geldt een gemiddelde doorlooptijd van 155 minuten. Liehberr heeft 5 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe productielijn. De ‘Generation 8’ rupsgraafmachines zijn sinds begin dit jaar op de markt. De nieuwe serie bestaat uit de R 922, R 924, R 926, R 930, R 934, R 938 en R 945.

Liebherr Frankrijk bouwt zo’n 2.000 machines per jaar

Bij Liebherr Frankrijk werken meer dan 1.500 mensen. Jaarlijks worden in Colmar 2.000 machines geproduceerd. Het is de grootste fabriek van Liebherr als het gaat om rupsgraafmachines. De standaard productierange omvat zo’n dertig machines, variërend van de 14 ton zware R 914 Compact tot de 100 ton wegende R 980 SME.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel