nieuws

Renewi plaatst order voor 119 Volvo-trucks

Materieel

Renewi plaatst order voor 119 Volvo-trucks

Afvalverwerker Renewi heeft 119 nieuwe Volvo-trucks besteld. Renewi, dat is ontstaan uit een fusie van de Britse Shanks Group en Van Gansewinkel, verwerkt onder meer grote hoeveelheden bouw- en sloopafval.

Onder de nu bestelde trucks zijn onder meer FE-portaalwagens en FM -en FMX-containerwagens. Renewi, met vestigingen in negen landen, verwerkt jaarlijks 14 miljoen ton afval. Hiervan wordt 89% gerecycled of gebruikt voor energieherwinning.

Het wagenpark van het concern telt in Nederland ruim 1.500 eenheden.

Renewi keek naar onder meer werkklimaat en TCO

‘Met ons truckteam hebben wij nadrukkelijk gekeken naar toepasbaarheid, TCO en het werkklimaat voor onze chauffeurs’, zegt Adrie van Duyvenboden, Integration Project Leader bij Renewi, en onder meer verantwoordelijk voor de tender en het wagenparkbeheer.

‘In het ordertraject zijn vervolgens alle mogelijke technische zaken besproken en de gewenste configuraties. De order is in nauwe samenwerking met Volvo Trucks Nederland tot stand gekomen.’

In- en uitstap cabine was belangrijk criterium

Chauffeurs hebben een belangrijke stem gehad. ‘Een belangrijk criterium was bijvoorbeeld de in- en uitstap van de cabine, maar ook hebben we gekeken naar kleine accessoires die het werk vergemakkelijken en de veiligheid vergroten’, aldus Van Duyvenboden.

Twee keer per week een gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Meer nieuws over Volvo Trucks:

Reageer op dit artikel