nieuws

De Schans levert roze Knikmops aan vrouwelijke machinist

Materieel

De Schans levert roze Knikmops aan vrouwelijke machinist

Bij Knikmops-leverancier De Schans in het Gelderse Hedel kregen ze onlangs een niet-alledaags verzoek. Of ze een KM 250 konden leveren in de kleur roze. Dat was nog niet eerder gebeurd, maar De Schans voldeed uiteraard graag aan het verzoek.

De roze KM 250 was besteld door Sharona Zondag, een stratenmaker en machinist uit het Noord-Hollandse Twisk. Haar vader Henk, die in hetzelfde werk zit, is al jaren klant bij De Schans. Hij kocht onlangs zijn vijfde Knikmops 130.

Enthousiasme en doorzettingsvermogen

Via haar vader en haar broer rolde Sharona op 16-jarige leeftijd het stratenmakersvak in. Niet omdat haar vader of broer dit vroeg, maar omdat Sharona zelf dit graag wilde. Vader Henk stond aanvankelijk niet te trappelen, maar toen hij het enthousiasme en doorzettingsvermogen van zijn dochter zag, was hij om.

Toen haar broer Keoma een andere kant op ging en een paardenpension begon, nam Sharona het machinaal leggen van hem over.

Statement maken met roze kleur

De roze KM 250 is Sharona’s eerste eigen machine. Roze is eigenlijk niet haar kleur, maar ze wilde graag een statement maken en benadrukken dat ze een vrouw is, liet ze weten aan De Schans.

Toen Sharona en haar vader de minishovel in Hedel kwamen ophalen, kregen zij meteen de nodige reacties. ‘Knikmuts’, ‘Pinkmops’, ‘Deze is natuurlijk van jou: fantastisch’ en: ‘Waar is het strikje?’

‘Honderd reclameborden maken minder indruk dan deze machine’

Sharona zelf was trots. ‘Ik kan wel honderd reclameborden laten maken, maar dan nog maak ik minder indruk dan wanneer ik met deze roze KM 250 op het werk verschijn.’

De Schans noemt het ‘geweldig’ dat het een roze Knikmops heeft mogen afleveren. ‘Wij snappen niet waarom scholen niet meer werven onder vrouwen, gezien het tekort aan vaklieden bij stratenmakers en machinisten.’

Lees hier een interview met Sharona Zondag over haar roze Knikmops: ‘Ik ben echt verliefd op mijn machine’

 

 

 

Reageer op dit artikel