nieuws

Mecalac 11MWR voor Reedijk Strijen

Materieel

Mecalac 11MWR voor Reedijk Strijen

Ahlmann Nederland leverde een Mecalac mobiele graafmachine 11MWR aan W.A. Reedijk Loonwerk en Machineverhuur in Strijen. De machine wordt ingezet voor maaiwerk en in de grond- weg- en waterbouw.

Opvallend aan de Mecalac 11MWR is, zo zegt Ahlmann Nederland, is het lage zwaartepunt. ‘Daarmee wint de machine aan balans en kracht zonder in te leveren op de oorspronkelijke kwaliteiten.
Het resultaat is een machine van XS-formaat met XL-hefkracht, die veelzijdig en ultrastabiel is’, aldus Ahlmann.

Extra stabiliteit

Een vierkante stabiliteit dient als uitgangspunt diende, net zoals bij de Ahlmann zwenkladers. ‘Het maakt niet uit waar je een last oppakt, want het kantelpunt over de voor- of zijkant is daarbij gelijk. Om een en ander te kunnen realiseren moest het zwaartepunt naar beneden worden gebracht. Zo ontstond het idee om de brandstoftank naar de onderwagen te verplaatsen. Ook in het chassis is een knik naar beneden gemaakt. Dat heeft als plezierig bijeffect dat je gemakkelijk in- en uit kunt stappen’, zegt Ahlmann. Deze stabiliteit zorgt zeker tijdens het maaiwerk, waarbij veel op oevers en taluds gewerkt wordt, voor voldoende stabiliteit en een veilige werkomgeving.

De Mecalac heeft de rijaandrijving van een shovel, met een gescheiden en gesloten hydraulisch systeem met daaraan een automaat gekoppeld. De load-sensing arbeidshydrauliek is gescheiden van de aandrijflijn. Voor de aandrijving zorgt een 55,4 kW (75 pk) watergekoelde turbo-dieselmotor met intercooler van Deutz. De TCD 3.6 L4  voldoet aan de stage IV / Tier 4 F emissie-eis en is voorzien van een dieseloxidatiekatalysator (DOC).

Verlenggiek voor multifunctionele inzet

De Mecalac 11MWR, met Jordy Reedijk als machinist, zal voor circa 50% ingezet worden in het maaiwerk. Voor de overige 50% zal de machine ingezet worden in de grond-, weg- en waterbouw. In de werkplaats van Ahlmann Nederland in Ammerzoden werd een verlenggiek geprepareerd om met de 4,30 meter brede maaikorf, voorzien van een hydraulische kantelkop, te kunnen werken. Voor het gewone graafwerk heeft Reedijk de beschikking over diverse bakken.

Ahlmann levert de machine met een rijke standaard uitrusting zoals snelwisselsysteem, slangbreukventielen, proportionele functie, airconditioning, rijrichting omkeer, motor met auto-stop-systeem, brede banden 600/40 R22,5 en vierwielbesturing. Daarnaast werd de 11MWR voorzien van extra ledlampen op de cabine en giek, camera, tweede zwaailamp en een trekhaak op het schuifblad.

Meer nieuws over bandenkranen

Reageer op dit artikel