nieuws

Wacker Neuson komt met 2 nieuwe 3,5-tons graafmachines

Materieel

Wacker Neuson komt met 2 nieuwe 3,5-tons graafmachines

Met de conventionele graafmachine ET35 en de Zero Tail-graafmachine EZ36 introduceert Wacker Neuson twee nieuwe modellen in de 3,5-tonklasse.

De nieuwe ET35- en EZ36-graafmachines van Wacker Neuson onderscheiden zich door snelle werkcycli en een nauwkeurige en efficiënte werking. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geoptimaliseerde hydraulica en het herziene motorpompmanagement.

Zero Tail-graafmachine

De EZ36 is speciaal ontworpen als Zero Tail-graafmachine zonder overhangende achterkant voor werkzaamheden op smalle of onoverzichtelijke bouwlocaties. De achterkant van de EZ36 steekt nergens achter het onderstel uit. Tegelijkertijd is de binnenkant van de cabine van beide modellen ruim en ergonomisch vormgegeven.

‘Met de nieuwe 3,5-tonmodellen hebben we de behoeften van de markt onderkend en bieden we nog meer flexibiliteit en comfort. De nieuwe generatie overtuigt met een nieuw interieur en een nieuw ontwerp. De aanvullende uitrustingsopties maken productief en moeiteloos werken mogelijk’, zegt Gert Reichetseder, woordvoerder van het bestuur van Wacker Neuson Linz.

Tot 4 extra stuurkringen

Speciaal voor het takelen van zware lasten bieden de extern geleide looprollen en de geoptimaliseerde gewichtsverdeling de ET35- en EZ36-graafmachines een zeer hoge stabiliteit. Tot 4 extra stuurkringen zijn af-fabriek beschikbaar. Een traploos zwenkbaar schuifbord met drijfstand behoort ook tot de uitrustingsopties.

Hydraulische klem voor de graafbak

De ‘hydraulische duim’, een hydraulische klem voor de graafbak, is een andere innovatie die voor beide modellen wordt aangeboden. Deze functie vergemakkelijkt grijphandelingen, bijvoorbeeld om los materiaal zoals takken of stenen in de werkomgeving verwijderen. Voor beide modellen zijn daarnaast rubberen en stalen rupsbanden beschikbaar.

Vertical Digging System

Met de conventionele graafmachine ET35 en de Zero Tail-graafmachine EZ36 introduceert Wacker Neuson twee nieuwe modellen in de 3,5-tonklasse.

Optioneel kunnen de graafmachines uitgerust worden met het Vertical Digging System (VDS). De kantelbare bovenwagen van Wacker Neuson geeft de machine aanvullende flexibiliteit tijdens het gebruik.

Optioneel kunnen de graafmachines uitgerust worden met het Vertical Digging System (VDS). De kantelbare bovenwagen van Wacker Neuson geeft de machine aanvullende flexibiliteit tijdens het gebruik. Zelfs op oneffen ondergrond, bijvoorbeeld langs stoepranden of op hellingen, kunnen hoogteverschillen tot 27% met één druk op de knop worden gecompenseerd.

VDS zorgt echter niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor meer efficiëntie, zegt Wacker Neuson. ‘Door exact verticaal graven bespaart de gebruiker tot 25% op materiaal en tijd bij het uitgraven en opvullen. En door de verticale zitpositie wordt de rug van de machinist ontlast’, zegt de fabrikant.

Optimaal gezichtsveld

Het nieuwe ontwerp van de ET35- en EZ36-graafmachines biedt een optimaal gezichtsveld. Een in tweeën gedeelde voorruit is standaard. De machinist kan zowel het onderste als het bovenste deel van de ruit onder het cabinedak vastzetten. Hierdoor is het ventileren van de cabine gemakkelijker.

Bovendien biedt dit systeem verschillende openingsvarianten, bijvoorbeeld de ventilatiestand of de dialoogpositie. De schuiframen voor en achter aan de zijkanten kunnen in beide richtingen geopend worden. Dit zorgt voor een optimale luchtcirculatie in de cabine. Verder is het vermogen van de airconditioning verhoogd, zodat de cabine tot 16 graden onder de buitentemperatuur kan worden gekoeld.

De cabine biedt verder verschillende instelmogelijkheden voor de bestuurdersstoel en armleuningen. Daarnaast diverse opbergvakken, een oplaadmogelijkheid voor mobiele telefoons en een USB-aansluiting.

Jog Dial-draai-drukknop

De ET35 en EZ36-modellen kunnen optioneel uitgerust worden met een 3,5-inch display in combinatie met een Jog Dial-bedieningselement (draai-drukknop). Dit bedieningselement wordt gebruikt voor het voorinstellen en opslaan van slagvolumes voor hydraulische aanbouwdelen, het instellen van de snelheid en het bewaken van diverse functies.

De bevestigingspunten zijn eveneens herzien. Met de in totaal acht grote sjorogen aan het chassisframe en het schuifblad kan de machine eenvoudig en snel vastgesjord worden.

2 motoruitvoeringen

Per model zijn 2 motoruitvoeringen met verschillende uitrusting beschikbaar. Uitlaatgasnabehandeling is niet nodig. De zijdelings aangebrachte motor, in combinatie met de kantelbare cabine, bieden een snelle onderhoudstoegang.

Meer over Wacker Neuson

Reageer op dit artikel