nieuws

Brigade introduceert nieuwe functionaliteiten Backeye op de TKD: 360˚camera met vernieuwde weergavemogelijkheden

Materieel

Backeye®360 is al jarenlang de standaard als het gaat om 360 graden zicht rondom machines. Producent Brigade brengt nu de nieuwste generatie op de markt: het Backeye®360 BN360-200 camerasysteem met een reeks nieuwe en unieke functies die dode hoeken compleet elimineren en de veiligheid verder verbeteren.

Brigade introduceert nieuwe functionaliteiten Backeye op de TKD: 360˚camera met vernieuwde weergavemogelijkheden
Met de nieuwe Backeye®360 BN360-200 worden dode hoeken volledig geëlimineerd en verbetert de veiligheid rondom de machine enorm.

Het Backeye 360 Select Systeem van Brigade bestaat uit 4 ultra-groothoek camera’s met een kijkhoek van meer dan 180 graden. Elk bestrijken ze een complete zijde van het voertuig. De live-beelden worden naar de Electronische Controle Unit (ECU) gestuurd die de beelden meteen bewerkt en met elkaar combineert. Zo krijgt de bestuurder een 360 graden weergave van de omgeving rond de machine te zien.

Het systeem heeft maar één scherm, waarbij het beeld heel handig kan worden gesplitst bijvoorbeeld.

Elk hoekje in beeld

Met de nieuwe Backeye®360 BN360-200 gaat Brigade een flinke stap verder. Dode hoeken worden volledig geëlimineerd en de bestuurder heeft altijd maximaal zicht rondom. Hij hoeft daarvoor maar één scherm in de gaten te houden. Innovatief dat het nieuwe 360 graden camerasysteem aanpasbare software heeft die simpel kan worden ingesteld via het scherm en een IR afstandsbediening. Daarbij biedt het scherm maar liefst 19 verschillende weergavemogelijkheden die geschikt zijn voor vrijwel alle toepassingen, machines en omgevingen. Zo zijn er opties voor staande en liggende weergave, een gegarandeerd 360 graden beeld van de omgeving en gesplitste schermen.

Aanpasbare triggers

Nieuw is verder dat de triggers volledig aanpasbaar zijn. U bepaalt bijvoorbeeld zelf bij welke actie – knipperlicht aan of achteruit rijden – welke camera vergroot wordt getoond en ook welke afstandsmarkeringen zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een complete handsfree ervaring, zodat de chauffeur zich volledig kan concentreren op het manoeuvreren en direct op mogelijke gevaren kan reageren. Niet alleen de veiligheid van het wagen- en machinepark gaat met de nieuwe Backeye®360 BN360-200 stappen vooruit, ook de kans op schade aan machine of banden neemt significant af. Uiteraard kan ook de nieuwe Backeye®360 worden gebruikt in combinatie met de Mobiele Digitale Recorder voor bewijsmateriaal bij vandalisme en bijvoorbeeld ongevallen.


Brigade Electronics BV
Hinmanweg 9a
7575 BE Oldenzaal
T (0541) 53 18 01
I www.brigade-electronics.nl

Standnummer 94; TKD

Reageer op dit artikel