nieuws

Barkley 65-serie tractorband overtuigt in de praktijk

Materieel

Barkley 65-serie tractorband overtuigt in de praktijk

De Barkley BLA03-landbouwbanden zijn nu zo’n drie jaar op de markt. Heuver Bandengroothandel inventariseerde de gebruikerservaringen. ‘De band bewijst in de praktijk ronduit robuust en duurzaam te zijn’, zegt Heuver.

De Barkley BLA03-landbouwbanden werden dik drie jaar geleden door Heuver Bandengroothandel als exclusief merk toegevoegd aan het assortiment.Het merk werd in meerdere landen geïntroduceerd. Anno 2018 hebben de banden een plek tussen de gerenommeerde merken verworven en blinken ze uit in diverse test, zegt Heuver.

Barkley BLA03 tractorband robuust en duurzaam

‘Professionele gebruikers roemden in het begin de goede looks’ van de Barkley-banden’, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. ‘Nu we ruim drie jaar verder zijn, ontvangen we belangrijke gebruikerservaringen uit de dagelijkse praktijk. Die stemmen ronduit tevreden. Wat wij door onze pré-tests met Barkley al wisten, krijgen we nu door deskundige praktijkgebruikers bevestigd. Het paradepaard, de Barkley BLA03 tractorband, bewijst zich als ronduit robuust en duurzaam.’

‘Geregeld mogen wij – samen met onze dealers – geweldige prestaties opnemen bij gebruikers uit de Benelux, Duitsland of landen daar omheen. Zo kwam een van onze meest ervaren landbouwexperts eind 2017 met testgegevens van de 710/70R38 (achterbanden) en 600/65R28 (voorbanden) onder een Fendt 720 Vario. Na 3.500 arbeidsuren in onder andere het mesttransport nog meer dan 60% profiel.’

‘Een extra plus van deze serie is dat de banden daadwerkelijk zo breed zijn zoals vermeld in de technische specificaties. Kortom: Barkley maakt zijn beloftes waar’, zegt Heuver.

60% restprofiel na 3.500 bedrijfsuren

De betreffende gebruiker, loonwerkersbedrijf P.V.D. Hardenberg in Elspeet liet in 2015 vier nieuwe Barkley tractorbanden monteren. Eigenaar P.V.D. Hardenberg: ‘Eerlijk gezegd kenden wij Barkley destijds niet, maar we gingen af op het advies. We hadden bij aankoop van de banden niet durven hopen dat ze na 3.500 uren zware inzet, nog zoveel profiel zouden hebben. Zowel de voor- als achterbanden hebben nog ruim 35 mm van de nieuw 52/57 mm.’

Bertus Heuver: ‘Door de geweldige prestaties van de Barkley landbouwbanden durven wij onze klanten een urengarantie te geven ten opzichte van andere bandenmerken. Hiermee verzekeren wij de professionele gebruiker een zo laag mogelijke kostprijs per uur.’

Reageer op dit artikel