nieuws

Volvo lanceert eigen range starre dumpers

Materieel

Volvo Construction Equipment betreedt de markt met een eigen lijn starre dumpers. De range gaat bestaan uit vier modellen, beginnend met de 45 tons R45D. Het vlaggenschip wordt de 100 tons R100E. Introductie staat gepland voor het tweede kwartaal van 2018.

Volvo lanceert eigen range starre dumpers

Medio 2014 nam Volvo CE de dumperdivisie van Terex voor 160 miljoen dollar over. Volvo werd voor dat bedrag eigenaar van de productiefaciliteit van Terex in het Schotse Motherwell. Met de overname streefde Volvo naar een sterkere positie in het segment voor off-highway trucks.

Kwaliteit, veiligheid en milieu

Bij de ontwikkeling van de vier nieuwe modellen die de naam Volvo gaan dragen is de jarenlange ervaring van de divisie Terex Trucks gecombineerd met de eisen die Volvo stelt aan haar machines op het vlak van kwaliteit, prestaties en veiligheid. De range zal als eerste geïntroduceerd worden in landen waar de emissie-eisen minder stringent zijn.

De lancering van een eigen range starre dumpers onder het Volvo merk, betekent dat de productie van Terex Trucks starre dumpers op termijn ophoudt. In de fabriek in Motherwell zullen de Terex knikdumpers wel van de band blijven rollen.

Volvo starre dumpers

Reageer op dit artikel