nieuws

Hybride graafmachine van Kobelco voor Joop Rodenburg

Materieel

Hybride graafmachine van Kobelco voor Joop Rodenburg

Joop Rodenburg Sloopwerken & Puinrecycling uit Druten heeft een nieuwe Kobelco SK210HLC-10 hybride graafmachine in gebruik genomen. Deze krachtige en zuinige SK210HLC-10 heeft het zwaarste en grootste accupakket in de markt en is de eerste met lithium-ion technologie.

De hybride graafmachine van Kobelco biedt met het zware accupakket volgens leverancier Kemp dezelfde capaciteit als een machine met alleen een verbrandingsmotor.

bekijk ook de video onderaan dit artikel.

‘Uniek aan deze hybride Kobelco is dat de energie voor de aandrijving niet enkel wordt opgewekt door de zwenkmotor. Ondertussen laadt de 25 kW generatormotor het accupakket continu. Door het vliegwieleffect kost dit zeer weinig energie. De de batterij wordt zelfs bij stationair draaien opgeladen’, zegt Kemp.

Hybride graafmachine bijna 17% zuiniger

De zwenkmotor van de hybride is volledig elektrisch. Bj iedere cyclus ondersteunt de elektromotor de conventionele brandstofmotor. Hierdoor kan met een lager toerental hetzelfde werk worden verzet. De nieuwste generatie is 16,7% zuiniger dan een conventionele SK210LC en verbruikt tot 12% minder in de Eco-modus.

Reageer op dit artikel