nieuws

Liebherr Stereoladers veelzijdiger en sneller

Materieel

De Liebherr Stereoladers zijn vernieuwd. De aandrijflijn voldoet aan Stage 4, er is meer uitbreekkracht dankzij de vernieuwde Z-kinematiek van de hefarmen en de L514 en L518 zijn nu leverbaar in een extra snelle Speeder-versie. Die haalt een topsnelheid van 40 km/h.

Liebherr Stereoladers veelzijdiger en sneller

De Liebherr Stereoladers L514 en L518 maken gebruik van de bekende stereo-sturing. Die combineert knikbesturing met een meesturende achteras. Dat maakt de wielladers bijzonder wendbaar. Ze kunnen ermee draaien in hele kleine ruimtes.

Kleinere knikhoek dankzij meesturende achteras

De 8-tons L514 is door Liebherr vooral ontwikkeld voor gebruik in infra en op bouwterreinen. De grotere L518 is volgens de fabrikant ook geschikt voor werk als overslag en recycling. De uitbreekkracht van de machines is vergroot, evenals het hefvermogen. Dit dankzij een vernieuwde Z-kinematiek van de hefarmen. Ook is de knikhoek geen 40 graden (zoals gebruikelijk), maar 30 graden. Dit kan dankzij de meesturende achteras. De kleinere knikhoek zorgt voor meer stabiliteit en extra hefvermogen.

Standaard sperdiff op Liebherr Stereoladers

De Liebherr Stereoladers zijn vernieuwd. De aandrijflijn voldoet aan Stage 4, er is meer uitbreekkracht dankzij de vernieuwde Z-kinematiek van de hefarmen en de L514 en L518 zijn nu leverbaar in een extra snelle Speeder-versie. Die haalt een topsnelheid van 40 km/h.

Met het standaard sperdifferentieel hebben de Liebherr Stereoladers ook in de sneeuw volop tractie.

Liebherr monteert af-fabriek een sperdifferentieel. Die zorgt voor maximale tractie in modder, ijs en sneeuw. Volgens Liebherr zijn de L514 en L518 de ideale machines voor zaken als sneeuwruimen. Een hydraulisch zwenkbaar sneeuwschild is bijvoorbeeld leverbaar. Aanbouwdelen laten zich in een mum van tijd wisselen met de vernieuwde hydraulische snelwissel.

De cabine kreeg meer glas voor beter zicht rondom en een betere klimaatbeheersing, met standkachel. De bedieningshendel veert nu met de stoel, ook is een mini-joystick geplaatst.

Optioneel zijn de Liebherr Stereoladers verkrijgbaar in een Speed-versie, met een topsnelheid van 40 km/h.

Reageer op dit artikel