nieuws

Compacte Case 521F voor ForFarmers

Materieel

Schmidt Bouwmachines leverde een compacte Case 521F wiellader aan ForFarmers Rogat. De machine wordt ingezet voor het mengen en laden van tarwe. Met een eigen gewicht van 10,5 ton en kleine draaicirkel is de 521F de ideale machine voor dit werk.

Compacte Case 521F voor ForFarmers

Hoewel de Case 521F met 10,5 ton een lichtgewicht is, heeft de machine toch een laadvermogen van 7,1 ton. Dit bij een stuuruitslag van 40 graden. Dat maakt de Case de ideale machine voor de werkzaamheden bij ForFarmers. Er moet in de bedrijfshal vaak kort gedraaid worden, maar wel met een zware lading tarwe.

Case 521F met extra laadvermogen dankzij gewichtverdeling

Het forse laadvermogen dankt de 521F mede door de gewichtsverdeling. De motor is achter de achteras geplaatst. De koelers zitten als een ‘cooling box’ tussen motor en cabine ingeklemd. De krachtbron fungeert op deze manier als contragewicht.

Bijkomend voordeel is volgens leverancier Schmidt Bouwmachines dat de motor makkelijker toegankelijk is voor onderhoud. En de koelers raken door hun plaatsing minder snel vervuild. En dat komt van pas in de stoffige omgeving waar de case moet draaien.

Hekamp hoogkiepbak

Schmidt Bouwmachines leverde een compacte Case 521F wiellader aan ForFarmers Rogat. De machine wordt ingezet voor het mengen en laden van tarwe. Met een eigen gewicht van 10,5 ton en kleine draaicirkel is de 521F de ideale machine voor dit werk.

De Case is geleverd met een Hekamp hoogkiepbak.

De FPT 4-cilinder levert 140 pk. Hij spring zuinig met brandstof om, mede omdat geen roetfilter nodig is om te voldoen aan de Tier 4i-norm. De Case is voorzien van extra werkverlichting, 20.5R25 banden, een luchtgeveerde en verwarmde stoel, extra hydraulische functie, een snelwissel en een Hekamp hoogkiepbak.

Reageer op dit artikel