nieuws

Wagenborg tekent voor vier nieuwe Spierings SK597-AT4-torenkranen

Materieel

Begin december heeft Wagenborg een overeenkomst met Spierings getekend voor vier nieuwe SK597-AT4-torenkranen. 

Wagenborg tekent voor vier nieuwe Spierings SK597-AT4-torenkranen
SK597-AT4-torenkraan

De maximale vlucht van de nieuwe SK597-AT4-torenkranen van Wagenborg bedraagt 48 meter en de maximale puntlast is 1.700 kilo. De maximale hijshoogte is 58,1 meter, met een giek in 45° opgetopte positie. De SK597-AT4 kan een maximale last van 7.000 kilo hijsen op 14,1 meter.

Geen extra giekdelen

De opbouwtijd is slechts 8 minuten nadat de kraan afgestempeld is. De kranen worden allen uitgerust met stalen schotten van 200 x 90 cenimeter en zijn voorzien van een hulpkraan om deze schotten te plaatsen. Eén machinist kan de kraan eenvoudig opbouwen en bedienen. Geen extra ballast of giekdelen zijn benodigd. Verder is de kraan van alle gemakken voorzien, zoals trucknavigatie, airconditioning, achteruitrijcamera en katcamera.

Multi-inzetbaar

De nieuwe Spierings-kranen zijn voorzien van een DAF MX11 Euro 6-motor met een ZF-as Tronic-versnellingsbak en hydropneumatisch veersysteem. De machine is ook geschikt voor het rijden van langere afstanden.

Twee van de nieuwe Wagenborg aanwinsten worden opgeleverd in oktober 2018, de andere twee in januari 2019.

Reageer op dit artikel