nieuws

Van der Spek levert Duo Bell B60E’s aan Te Kloeze Bruyl

Materieel

Van der Spek heeft twee nieuwe 43 tons Bell B60E’s geleverd aan Te Kloeze Bruyl. Dit bedrijf gaat ze inzetten voor op- en overslagwerk in een groeve, waar ze alle logistiek uitvoeren voor één van hun klanten.

Van der Spek levert Duo Bell B60E’s aan Te Kloeze Bruyl
Duo Bell B60E

Voor Te Kloeze Bruyl zijn het niet de eerste Bell-dumpers die ze door Van der Spek Vianen geleverd hebben gekregen. De afgelopen jaren zijn er al diverse Bell B45’s en Bell B50’s geleverd die ingezet worden voor zwaar op- en overslagwerk.

Twee assen met 4×4-aandrijving en knippunt

De nieuwe Bell B60E’s worden ingezet in plaats van starre en diverse kleinere 3-assige knikdumpers. De Bell B60E heeft twee assen met 4×4-aandrijving en ook knippunt gebruikt om de machine zeer wendbaar en stabiel te maken. De draaicirkel is slechts 9.524 millimeter en de machine kan beladen bijna 100 ton wegen.

6 cilinder Merdces-Benz-motor in Duo Bell B60E

Om de machine die met een volle bak van 55 ton lading effient te laten rijden, is de B60E voorzien van een 6 cilinder Merdces-Benz-motor met 577 pk.

Reageer op dit artikel