nieuws

Renewi Contrans investeert in 4 nieuwe Volvo wielladers

Materieel

Renewi Contrans (voorheen Van Vliet Contrans) heeft vier nieuwe Volvo wielladers aangeschaft. Voor de vestiging Wateringen is geïnvesteerd in een L90H en L150H. De vestiging Hoek van Holland heeft een nieuwe Volvo L150H en L180H aan het materieelpark toegevoegd. Het totale aantal Volvo wielladers bij Renewi Contrans komt met deze aankopen op 11 stuks.

Renewi Contrans investeert in 4 nieuwe Volvo wielladers

De L90H en L150H worden op de vestiging in Wateringen voornamelijk ingezet voor de verwerking van bouw- en sloopafval. De L150H is voorzien van een 7,2 m3 Eurosteel hoogkiepbak om de vrachtauto’s te beladen. De machine is uitgevoerd met Volvo Loadassist. Dit weegsysteem weegt bijvoorbeeld een te verwerken partij materiaal en kan tussendoor exact de vrachtautobelading afwegen. De bediening verloopt via een touchpad en de gegevens worden vanuit de wiellader automatisch geüpload naar kantoor.

De L150H en L180H worden op de locatie in Hoek van Holland ingezet bij de verwerking van compost uit de glastuinbouw. Voor deze werkzaamheden zijn de Volvo’s onder meer uitgerust met een automatisch omkeerbare koelfan, automatische vetsmering en Loadassist.

 

Merkenkeuze toegelicht

“De werkomstandigheden in de recycling met een combinatie van stof, vocht en een permanente ploegeninzet zijn de ultieme machinetest. De Volvo wielladers bewijzen hier elke dag weer hun topkwaliteit, vandaar dat we weer gekozen hebben voor SMT en Volvo”, licht operationeel manager John de Wit van Renewi Contrans Wateringen de keuze toe.

“De Volvo wielladers functioneren uitstekend in onze zware werkomstandigheden en zijn gewoon mooi afgewerkt. Verder speelt de voorkeur van de machinist natuurlijk ook mee. De jongens werken graag met Volvo wielladers; ze zijn snel, krachtig en hebben een ruime comfortabele cabine. Verder letten we natuurlijk goed op de kosten, zo monitoren we bijvoorbeeld goed het brandstofverbruik. Ook op dat aspect scoort Volvo hoog met hun zuinige en stille motoren”.

Lees meer over Volvo in ons Volvo merkdossier

Volvo L90H

De Volvo L90H (eigen gewicht 17 ton) is voorzien van een Volvo D6J 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor met intercooler, waste-gate turbo, uitlaatgasrecirculatie en diesel partikel filter met SCR katalysator (AdBlue). Om een gunstig brandstofverbruik te bewerkstelligen is de L90H onder meer voorzien van een ‘EcoPedal’ gaspedaal voor economisch werken tot 1.900 t/pm.

De wiellader is verder uitgerust met Volvo APS transmissie (Automatic Power Shift) met voorkeuze in boordcomputer en soft-shiftschakeling met automatische kickdown functie. Verder is het Volvo hydraulisch snelwisselsysteem, onafhankelijk te bedienen van de overige machinefuncties. Het T.P. hefframe (Torque Parallel) zorgt voor hoge uitbreekkrachten en hefvermogens.

De cabine staat op siliconenrubber met veergemonteerde dempers wat zorgt voor weinig trilling en geluid. De L90H voor Renewi Contrans is extra voorzien van onder meer een omkeerbare koelfan, LED-werklampen, Comfort Drive Control (CDC) éénhendelbesturing, overdrukvoorbereiding en een Freshfilter signaleringssysteem.

Volvo L150H

De Volvo L150H (eigen gewicht 25 ton) is voorzien van een Volvo D13J 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor die voldoet aan de Stage IV emissie-eisen. Verder heeft de L150H Volvo APS transmissie (Automatic Power Shift) met voorkeuzeschakelaar en soft-shift schakeling met automatische kickdown functie. De transmissie is voorzien van OptiShift, een lock-up van de koppelomvormer + RBB Reverse By Braking.

Verder heeft de L150H een Hydraulisch aangedreven thermostatisch geregelde variabele koelfan, een EcoPedal gaspedaal voor economisch werken tot 1700 rpm en een zware 80 Ampère dynamo. Ook is de wiellader zeer service- en onderhoudsvriendelijk. De kunststof motorkap is licht van gewicht en gemakkelijk elektrisch te openen voor een goede toegankelijkheid. Motorolie is eenvoudig te peilen via een deurtje zonder dat de motorkap in het geheel hoeft te worden geopend. Verder zijn de lucht-, servo-, motorolie- en brandstoffilters makkelijk bereikbaar en de kantelbare cabine (35º/70º) zorgt voor een uitstekende toegankelijkheid voor service- en reinigingswerkzaamheden.

De L150H voor Renewi Contrans is extra voorzien van onder meer het eerder genoemde Loadassist weegsysteem inclusief achteruitkijk camera en kleurenmonitor, een omkeerbare koelfan en askoeling, Led verlichting en een elektro-hydraulisch bediende derde hydraulische functie.

 

Volvo L180H

De Volvo L150H (eigen gewicht 28 ton) is voorzien van een Volvo D13J 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor die voldoet aan de Stage IV emissie-eisen. Verder heeft de machine een Volvo APS transmissie (Automatic Power Shift) met voorkeuzeschakelaar en soft-shift schakeling met automatische kickdown functie. De transmissie is voorzien van OptiShift een lock-up van de koppelomvormer + RBB Reverse By Braking.

Verder heeft de L180H voor-/achteruitschakeling bij bedieningshendels, een kick down functie bij bedieningshendels, load-sensing stuurhydrauliek voor soepel en efficiënt sturen en load-sensing werkhydrauliek met een hoge opbrengst bij een laag toerental. De elektro-hydraulische servobediening is gemonteerd op de stoelconsole en deze is in hoogte, lengte en zijwaarts verstelbaar.

Noemenswaardig is ook de Return-to-dig functie en automatische hefhoogte- en bakafslag, welke vanuit de cabine instelbaar zijn. De L180H voor Renewi Contrans is extra voorzien van onder meer het Loadassist weegsysteem inclusief achteruitkijkcamera en kleurenmonitor, een omkeerbare koelfan en askoeling,  een cycloon vóórfilter met rotator, Led-verlichting en een elektro-hydraulisch bediende derde hydraulische functie.

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel