nieuws

Liebherr XPower wielladers in speciale tunnelversies

Materieel

De Liebherr XPower wielladers L 550, L 556, L 566 en L 567 zijn nu leverbaar in speciale tunnelversies. De machines zijn, specifiek voor tunnelbouw, uitgerust met een geluiddichte cabine, gewapend glas en ROPS/FOPS bescherming tegen vallend gesteente of materiaal.

Liebherr XPower wielladers in speciale tunnelversies

De Liebherr XPower wielladers met ‘tunnelpakket’ hebben daarnaast een roetfilter. Die beperkt de emissies van de Stage IV-krachtbron met SCR-uitlaatgasnabehandeling verder.

Liebherr heeft de motoren verder voorzien van een pre-cleaner voor de luchtinlaat. Zo wordt gegarandeerd dat de motoren schone lucht inademen. Ook zijn de cilinders op de hefarmen gewapend met stalen beschermingsdelen. Die voorkomen dat de cilinder beschadigen door vallend gesteente.

De lampunits zijn eveneens van staal, en de lampen zijn daarnaast beschermd met roosters. Ook voor de aircobox is metaal gebruikt. De motorkap en andere delen van de motorruimte zijn beschermd tegen botsingen met tunnelwanden.

Krachtige ledverlichting op Liebherr XPower

De Liebherr XPower wielladers L 550, L 556, L 566 en L 567 zijn nu leverbaar in speciale tunnelversies. De machines zijn, specifiek voor tunnelbouw, uitgerust met een geluiddichte cabine, gewapend glas en ROPS/FOPS bescherming tegen vallend gesteente of materiaal.

De Liebherr XPower wielladers met tunnelpakket zijn specifiek uitgerust voor werk in tunnelbouw.

Voor optimaal zicht in tunnels zijn de Liebherr XPower wielladers van krachtige ledverlichting. Ook monteert de fabriek een akoestisch waarschuwingssysteem dat inschakelt bij achteruitrijden. Dat geluid kan naar believen worden aangepast. Een achteruitrijcamera was al standaard al op de XPower-machines.

Liebherr won al diverse prijzen met de XPower wielladers. Ook claimt het merk dat motoren tot 30% minder brandstof gebruiken dan concurrenten.

Reageer op dit artikel