nieuws

Kemp levert eerste Bomag aan Boskalis

Materieel

Kemp heeft in De Meern de eerste Bomag BW 226 Di-5 zelfrijdende trilwals aan Boskalis geleverd.

Kemp levert eerste Bomag aan Boskalis
BOMAG BW 226 Di-5 zelfrijdende trilwals

Deze circa 26 ton wegende Bomag BW 226 Di-5-trilwals wordt aangedreven door een Deutz TCD 6.1 L6 motor met een vermogen van 202 pk. In de ecomodus en in combinatie met het optionele start-stopsysteem heeft deze machine een laag brandstofverbruik.

De werkbreedte bedraagt 2.130 mm en door de dubbele pomptechnologie is de hellingshoek 50 procent. Door de volledig te openen kap is de motor vanaf straatniveau voor onderhoud en service uitstekend toegankelijk. Alle draaipunten zijn duurzaam gelagerd en/of oliebad gesmeerd, hierdoor zijn er geen smeerpunten (vetnippels) op deze machine.

Achthoekige walsrol

De Bomag BW 226 Di-5-trilwals is uitgerust met een achthoekige walsrol, ook wel Polygoon-rol genoemd. Dit zorgt voor een grotere dieptewerking dan de standaard walsrol, ook wel ‘Deep Impact” genoemd. In combinatie met het intelligente Bomag Vario Control-systeem (BVC) zorgt dit voor de maximale bodemverdichting, maar voorkomt ook verdichting door zijn variabel verstelbare amplitude.

De cabine biedt goed zicht op de werkzaamheden en het bedieningsgemak geeft de machinist controle over elke beweging.

Lees ook: Bomag van RoAd naar Reesink

Reageer op dit artikel