nieuws

Al meer dan honderd exposanten naar TKD 2018

Materieel

De inschrijvingen voor de exposanten van de Technische Kontakt Dagen (TKD) 2018 zijn afgelopen oktober geopend. Inmiddels hebben zich al meer dan honderd exposanten ingeschreven voor de TKD. Dit is al twee keer zo veel inschrijvingen als in 2016 op dit tijdstip. 

Al meer dan honderd exposanten naar TKD 2018

De TKD wordt gehouden op 31 mei, 1 en 2 juni op de Nobelhorst in Almere.

Over de TKD

De TKD is een tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor fabrikanten, importeurs, dienstverleners, ondernemers en machinisten binnen de grond-, weg- en waterbouw, plus sloop- en recyclingwereld. Op dit driedaagse evenement worden ellerlei diensten en producten getoond. Er worden zo’n tweehonderd exposanten verwacht uit heel Europa, die hun nieuwste materieel en andere producten zullen presteren én demonstreren. Bezoekers van de TKD kunnen zelf het materieel testen. Daarnaast staat de TKD geheel in het teken van nieuwe trends en ontwikkelingen in de sector.

Lees hieronder een interview met Arjan van den Oord en Paul Uilenbroek, leden van de uitvoeringscommissie van de TKD.

‘Draaien moet, waar draaien kan’

Na een succesvolle editie van de TKD in 2016, is de organisatie alweer volop bezig met de voorbereidingen van de TKD 2018. “Het lijkt nog ver weg, maar het is al snel mei”, lacht Arjan van den Oord. Hij is voorzitter van de uitvoeringscommissie van de TKD. Samen met onder andere Paul Uilenbroek, ook lid van de uitvoeringscommissie, organiseren zij de TKD.

Wat is er zo uniek aan de TKD?

“Hoe uniek dit concept is, merk je pas wanneer je spreekt met importeurs en machinefabrikanten uit het buitenland”, vertelt Van den Oord. “Statische machinebeurzen zijn er in Europa genoeg. Maar een evenement in het grondverzet waar heel het scala aan machines in werking te zien is (met gratis toegang) kunnen we rondom uniek noemen. Alles wat tentoongesteld wordt aan materieel mogen de bezoekers testen’. Ook Uilenbroek is te spreken over de draaiende machines.”Kenmerkend is dat bezoekers de machines, onder begeleiding van de exposant, kunnen bedienen. Vandaar ook onze slogan: de TKD, altijd in beweging. Draaien moet, waar draaien kan.”

Hoe is de TKD ontstaan?

“Het begon in 1978, eigenlijk als jaarlijks eendaags evenement ter verlevendiging van een algemene ledenvergadering van de NVWB Grondwerk. Het begon met het uitnodigen van vijf importeurs om hun materieel te demonstreren. In de loop der jaren is dit gegroeid en is er besloten om van de vergadering een demonstratiebeurs te maken. Inmiddels gaat de TKD zijn 27ste editie tegemoet en mag het zich de grootste dynamische grondverzetbeurs in West-Europa noemen”, zegt Uilenbroek.

Hoe steekt de organisatie in elkaar?

“De TKD is een organisatie die bestaat uit een afvaardiging van leveranciers en afnemers (Cumela, Bouwend Nederland en BMWT) die zich inzetten om ieder jaar weer iets moois neer te zetten voor de eigen achterban”, vertelt Van den Oord. “We komen om de acht weken bij elkaar om de voortgang te bespreken. Het terrein, vrije entree, betaalbare catering en parkeren zijn nog maar enkele onderwerpen waarover vergaderd moet worden. Voor ons als organisatie is het ieder jaar weer de uitdaging om de locatie dusdanig in te richten dat het aantrekkelijk is voor de deelnemer en de bezoeker, maar de koers wordt uiteindelijk bepaalt door de deelnemers en de bezoekers zelf.”

Wat is jouw hoogtepunt?

Uilenbroek: ‘Zonder enige twijfel: Amsterdam in 2006. Een prima TKD, op een voor velen onmogelijke locatie. We zijn er geteisterd door regen, wind én zon. Met ruim 180 deelnemers was het een geslaagde editie.”

Wat is het doel van de TKD?

“Tijdens het evenement draait het om het in contact komen van machinisten met de machines, maar zeker ook het contakt van de mensen uit de branche onderling. Er wordt van de standhouders niet verwacht dat ze hun product aanprijzen door de aankleding en standinrichting. Het draait om de prestatie van de machine en hoe de machinist zich daar bij voelt. Iedere kavel is feitelijk al zo ingericht dat de deelnemers alleen hun machines of producten hoeven aan te voeren.”

Komende editie vindt de TKD weer plaats op de Nobelhorst in Almere. Waarom is er weer gekozen voor deze locatie?

“We proberen iedere editie weer een geschikte locatie te vinden. Zo zijn vele jaargangen gehuisvest geweest op het terrein van de Pr. Margriet Kazerne (PMK) te Wezep en sinds 2006 is de TKD meer een ‘rondreizend circus’ binnen de driehoek Amsterdam – Zwolle – Eindhoven. Komende editie is inderdaad weer voor de Nobelhorst in Almere gekozen. Er is volop ruimte, er zijn geschikte faciliteiten en er is een zeer goede bereikbaarheid. Zeker met de nieuwe ontsluiting direct vanaf de A6. Daarnaast is er parkeerplek voor ruim 15.000 bezoekers’, vertelt Uulenbroek. Van den Oord: “Een toplocatie. Al met al trachten we als uitvoeringscommissie een prachtig, groots en veilig evenement neer te zetten voor een gericht publiek die op eender welke manier te maken hebben met grondverzetmachines. We hebben er zin in!”

Reageer op dit artikel