nieuws

Drie Kobelco’s en een Atlas voor Wetterskip Fryslân

Materieel

Wetterskip Fryslân heeft onlangs een Atlas 160Wsr en drie Kobelco SK140SR’s in gebruik genomen. De machines zijn geleverd door Hans van Driel.

Drie Kobelco’s en een Atlas voor Wetterskip Fryslân
Kobelco’s voor Wetterskip Fryslan

De extra functies van de Kobelco’s zijn proportioneel te bedienen en de machine is voorzien van een camera met geïntegreerd kleurenscherm. De cabine is ruim opgezet en biedt veel zicht op de werkzaamheden.

De Kobelco SK140SRlc-5 voldoet aan de steeds strenger wordende milieueisen en biedt tegelijkertijd vernieuwingen. Het nieuwe hydraulische systeem en de extra ecomodus verminderen het brandstofverbruik met 22%.

Atlas 160Wsr

De nieuwe, schone en zuinige Deutz-motor (AdBlue) van de Atlas heeft een vermogen van 95 kW / 130 pk en dankzij het verlaagde motortoerental (max. 1.800 omw.min) een aanzienlijk lager brandstofverbruik. De circa 16 ton wegende en compact draaiende Atlas 160Wsr kenmerkt zich daarnaast door het uitstekende zicht vanuit de comfortabele en geluidsarme cabine. De meest in het oog springende aanpassingen zijn de metalen spatborden.

Reageer op dit artikel