nieuws

Drie Hitachi’s voor Heros Sluiskil

Materieel

Heros nam recent de laatste machine in gebruik van een deal van drie machines in een opdracht. Pladdet kreeg de opdracht tot levering van een nieuwe Hitachi ZW310TPD-6 High Lift wiellader, een nieuwe Hitachi ZX350LC-6 rupsgraafmachine en een Hitachi ZW370TPD-6 wiellader. 

Drie Hitachi’s voor Heros Sluiskil

De Hitachi ZW310-6 is inmiddels een bekende machine op het Heros-terrein. Deze 25 ton-wiellader, die voorzien is van de Cummins-dieselmotor met een vermogen van 232 KW en de Powershift-transmissie, is tevens voorzien van de Lock-up-koppelomvormer voor optimale efficiëntie. Het High Lift-hefframe zorgt voor extra kiphoogte tot circa 3.550 millimeter. Pladdet leverde de machine met een Hardox-laadbak, met een inhoud van 5.400 liter.

Hitachi  ZX350LC

De nieuwe Hitachi ZX350LC-6-rupsgraafmachine vervangt zijn voorganger, de Hitachi ZX350LC-5, die in vier jaar 12.500 draaiuren maakte. De ZX350LC-6 heeft vergelijkbare capaciteiten als zijn voorganger. Het brandstofgebruik is echter aanmerkelijk lager. Een voordeel van 16% is in de praktijk eenvoudig haalbaar. De machine werd voorzien van een CW55S hydraulisch snelwisselsysteem en een Hardox-dieplepelbak met tanden.

Hitachi ZW370TPD

De Hitachi ZW370TPD-6-wiellader is een nieuwkomer bij Heros. Heros had hiermee tevens de primeur voor Nederland. Deze wiellader, met een eigen gewicht van circa 35 ton, is voorzien van een 15,68 ltr ISUZU-motor van 290KW en een Powershift-transmissie met Lock Up. De dubbele Z-kinematiek zorgt voor een ongekende opbreekkracht. Het tractieregelsysteem voorkomt slippen tijdens laadwerkzaamheden en voorkomt daarmee overmatige bandenslijtage. De automatische boostfunctie verhoogt het toerental van de motor als de snelheid op een helling vertraagt. De comfortabele cabine, die eveneens bekend is van de ZW-6-serie, geeft de chauffeur de mogelijkheid om op een plezierige manier zijn werk uit te voeren. De fijne meerhendelbediening zorgt dankzij het flow-controlsysteem voor gelijkmatige beweging van het hefframe. De joysticksteering met functies zoals terugschakelen, FNR-schakelaar en bediening van de ruitenwissers, zorgt ervoor dat de machinist moeiteloos de maximale productie kan behalen. Pladdet voorzag de machine van een 7.500 liter wielladerbak, volledig van Hardox geproduceerd.

Alle machines geleverd in Heros-uitvoering

Alle machine werden in Heros-uitvoering geleverd, inclusief ledwerkverlichting, Groeneveld centrale vetsmering en BroAir-overdruksystemen. De wielladers werden extra voorzien van verzwaarde spatborden en spatlappen, een MDT-weegsysteem en Groeneveld Green Sight achteruitrij-idicatoren.

Foto's

Reageer op dit artikel