nieuws

Wacker Neuson komt met zware wiellader

Materieel

Wacker Neuson groep, waar ook de merken Kramer en Weidemann toe behoren, gaat in 2018 het compactsegment ontstijgen met een zware wiellader. Dat maakte de fabrikant bekend op ’s werelds grootste beurs voor landbouwmachines, de Agritechnica in het Duitse Hannover.

Wacker Neuson komt met zware wiellader

Die zware wiellader van Wacker Neuson is er al. Het is dus niet zomaar een voornemen. Op de Agritechnica (12-18 november) laten de merken Kramer en Weidemann een prototype zien van een 11-tons machine. Deze zou in de loop van 2018 op de markt moeten komen. Tot nu is de groep vooral bekend van de compacte wielladers tot 7,5 ton eigengewicht.

Eerste stap in een lijn zware wielladers van Wacker Neuson

De fabrikant ontkent niet dat dit gezien worden als een eerste stap in een lijn zware wielladers. Hiermee betreedt de groep een compleet nieuwe markt en gaat het de concurrentie aan met de ‘grote’ bouwmachinefabrikanten. Bij Weidemann gaat de wiellader door het leven als 9080. Zustermerk Kramer showt dezelfde machine, maar als KL60.8L met een vast chassis en vierwielbesturing, zoals het Kramer betaamt.

Variant van Wacker Neuson meer toegespitst op bouw

Volop nieuws op de Agrotechnica 2017. Binnenkort meer vanaf de beursvloer online en in het magazine.

De Wacker Neuson-variant krijgt een ander laadframe en is meer toegespitst op de bouw. Deze machine is nog niet te zien. Volgens Weidemann groeit de vraag naar zulke machines vanuit de agrarische markt. Onder de kap ligt een viercilinder Deutz-motor met 156 pk. Optioneel loopt de wiellader 40 km per uur.

Reageer op dit artikel