nieuws

Nieuwe Bobcat verreiker met 7 meter hefhoogte

Materieel

Bobcat komt met de nieuwe verreiker TL30.70. De machine heeft een maximale hefhoogte van 7 meter en kan tot 3 ton tillen.

Nieuwe Bobcat verreiker met 7 meter hefhoogte
De machine is 5,1 meter lang en 2,1 meter breed. Daarmee is hij ook te gebruiken in krappe ruimtes.

De nieuwe Bobcat verreiker TL30.70 combineert stevige prestaties met een compact formaat. De machine is 5,1 meter lang en 2,1 meter breed. Daarmee is hij ook te gebruiken in krappe ruimtes. Dat maakt de verreiker weer extra geschikt voor verhuurders, zegt Bobcat.

De TL30.70 is verkrijgbaar met een lage (2.1 m hoogte) en hoge (2.25 m) cabine. De lage cabinepositie is ideaal voor werkplekken met een beperkte hoogte. Daarnaast is hij makkelijk toegankelijk.  Ondertussen zorgt de hoge cabinepositie dat de machinist altijd goed zicht heeft op zijn werk en het gekoppelde aanbouwdeel. Daarbij helpt het panoramisch cabineontwerp.

Lees ook: Bobcat introduceert nieuwe serie verreikers met vast frame

Hydrostatische aandrijving op Bobcat verreiker

Bobcat telescopische laders hebben een hydrostatische transmissie. Het gebruik is eenvoudig, en er is keuze uit 2 snelheden. De Bobcat verreiker schakelt automatisch afhankelijk van de belasting. Dit moet zorgen voor een flinke brandstofbesparing. Tegelijkertijd is er, zo zegt Bobcat, minder bandenslijtage door de progressieve vermogensoverdracht.

Lees ook: BouwMachines test de nieuwe Bobcat T450 schranklader

De D34-motor van Bobcat voldoet aan Stage IV/Tier 4 Final zonder roetfilter (DPF). Wel heeft de krachtbron uitlaatgasrecirculatie (EGR), een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en selectieve katalytische reductie (SCR). De turbomotor is leverbaar met vermogens van 75, 100 en 130 pk.

Proportionele joystickbediening

De joystickbediening voor heffen, kantelen en uitschuiven is elektronisch en proportioneel. Een FNR-schakelaar voor de rijrichting is geïntegreerd. De bediening van de hulphydrauliek en het instellen van de machine kan snel en eenvoudig op deze joystick. Ondertussen kun je met het Bobcat SHS (Smart Handling System) systeem de snelheid van de giekbewegingen op de joystick aanpassen.

Een andere belangrijke functie op TL30.70 is het SMS (Speed management system). Met dit systeem kun je het toerental en de rijsnelheid apart van elkaar instellen. Dat is weer handig voor rijden met een constante snelheid terwijl het aanbouwdeel een hoog motortoerental nodig vraagt.

Foto's

Reageer op dit artikel