nieuws

Mercedes-Benz Antos bomvol veiligheidsopties

Materieel

Van Leendert Transport in Broekhuizenvorst heeft een nieuwe Mercedes-Benz Antos 2836 LENA 6×2 in gebruik genomen. Smeets Autogroep leverde de truck, die voorzien is van alle extra veiligheidsopties van Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Antos bomvol veiligheidsopties

De Mercedes-Benz Antos wordt ingezet voor het legen van zogenaamde bladkorven binnen de gemeente Horst aan de Maas. De haakarm containerauto is voorzien van kraan met knijper en afzetinstallatie. 

Mercedes-Benz Antos met alle veiligheidsopties

De Antos 2836 is compleet uitgerust met alle veiligheidsopties van Mercedes-Benz Trucks. Active Brake Assist 4 (ABA4) helpt de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval en reageert met behulp van radartechnologie ook op voetgangers en fietsers. Als het systeem langzaam rijdende of stilstaande verkeersdeelnemers detecteert en de chauffeur hier niet tijdig op anticipeert, grijpt ABA4 met hoorbare en zichtbare signalen in. Indien nodig zorgt het systeem voor volledige stilstand.

Sideguard Assist helpt de chauffeur tijdens het afslaan of wisselen van rijstrook met het detecteren van bewegende en stilstaande objecten aan de rechterzijde of in de dode hoek van de truck. In geval van dreigend gevaar  krijgt de chauffeur visuele en akoestische waarschuwingen. Stuk voor stuk technieken die de maximale veiligheid garanderen voor alle verkeersdeelnemers in de bebouwde kom.

Trucks van Mercedes het zuinigst bij Van Leendert

Bij Van Leendert Transport worden alle trucks standaard voorzien van extra veiligheidsopties. ‘Je hoopt dat je deze systemen nooit hoeft te gebruiken’, aldus eigenaar Eric van Leendert. ‘De hectiek en de gejaagdheid op de weg hebben ons echter doen besluiten al onze wagens ermee uit te rusten. Niet alleen de voertuigen die we binnen de bebouwde kom inzetten maar ook de trucks die voornamelijk op de langere baan rijden.’

Van Leendert transport is sinds 1982 klant bij Mercedes-Benz. De keuze voor de Antos lag dan ook voor de hand. ‘De trucks van Mercedes-Benz doen het erg goed bij ons. Onze werkzaamheden lopen nogal uiteen waardoor ook het brandstofverbruik sterk varieert, maar gemiddeld gezien blijken de trucks van Mercedes-Benz bijna altijd het zuinigst’, meent Van Leendert.

Reageer op dit artikel