nieuws

Liebherr R 918 rupskraan speciaal voor grondverzet

Materieel

De nieuwe Liebherr R 918 rupskraan is specifiek ontwikkeld met het oog op grondverzet. Liebherr biedt tegelijk met de nieuwe R 918 allerlei aanbouwdelen, speciaal voor grondverzet. De nieuwe machine wordt gebouwd door Liebherr-Frankrijk, in de fabriek in Colmar.

Liebherr R 918 rupskraan speciaal voor grondverzet

De Liebherr R 918 weegt tussen de 19 en 22 ton. Hij wordt aangedreven door een 120 kW/163 pk sterke, nieuwe krachtbron. De motor beschikt over SCR-uitlaatgasnabehandeling met oxidatiekatalysator. Een dieselpartikelfilter (DPF) is optioneel leverbaar. Bij stilstand schakelt de motor automatisch over op stationair toerental of schakelt zichzelf uit.

In de cabine heeft Liebherr voorzien in een pneumatisch geveerde stoel en een voorruit die volledig verzonken kan worden. Daarnaast heeft de Liebherr R 918 heeft climate control en een 7-inch touchscreen met hoge resolutie, voor goede zichtbaarheid. De bediening is kinderspel, zegt Liebherr.

X-vormige onderwagen voor Liebherr R 918

Liebherr R 918

De Liebherr R 918 voldoet aan de Stage IV emissienorm.

De R 918 heeft een X-vormige onderwagen is eenvoudig te zekeren met de geïntegreerde ogen. Ook biedt Liebherr verschillende combinaties van onderwagen en dozerblad. Een extra opbergbox is eveneens leverbaar.

De rupskraan biedt de machinist een ongehinderd, panoramisch uitzicht. Camera’s voor en achter zijn standaard. De cabine is rolbestendig en ROPS-gecertificeerd. In de achterruit zit een nooduitgang. Bovendien zijn de voorruit en rechter zijruit gelamineerd, voor extra veiligheid.

Levenslange smering

Het rupswerk en looprollen hebben, zo zegt Liebherr, een levenslange smering. Dat scheelt in onderhoud en maakt de Liebherr R 918 extra duurzaam. Diverse onderhoudspunten, zoals oliepeilindicator en vulpunten, zijn vanaf maaiveld bereikbaar.

 

Reageer op dit artikel