nieuws

Solmec komt met 24-tons elektrische overslagmachine (video)

Materieel

Solmec introduceert een 24-tons elektrische overslagmachine. De EXP5020ZE vult de EXP50ZE uit 2009 aan. De nieuwe Solmec is groter, biedt meer capaciteit en er kan langer dan 8 uur gewerkt worden op een acculading. Bijzonder is dat hij volledig zonder kabel werkt.

Solmec komt met 24-tons elektrische overslagmachine (video)

De nieuwe 24-tons elektrische overslagmachine van Solmec is in meerdere opzichten de overtreffende trap van de EXP50ZE uit 2009. Dat was de eerste volledig elektrische overslagmachine zonder kabel, die op een accu 8 uur kon werken.

Op basis van de ervaringen met de EXP50ZE machine introduceert Solmec nu de EXP5020ZE als grotere versie. Deze elektrische overslagmachine weegt 24 ton en levert een veel grotere capaciteit dan de kleinere EXP50ZE. Met een verwisselbaar accu-pakket kan meer dan 8 uur gewerkt worden op een acculading. Dit mede door de toepassing van enkele slimme energiebesparende technieken.

Elektrische overslagmachine met diverse gieken leverbaar

De accu fungeert behalve als energiebron ook als contragewicht. Dat, samen met de doordachte onderwagen, maakt de machine bijzonder stabiel.  ‘Zelfs wanneer het blad en/of de stempels niet gebruikt worden. Uiteraard is de machine leverbaar met diverse gieken voor diverse toepassingen’, zegt importeur Hansan.

Omdat een verbrandingsmotor ontbreekt, voldoet de EXP5020ZE aan de allerhoogste emissienormen (ZE staat voor Zero Emission).  Importeur Hansan: ‘En de operationele kosten zijn zeer laag vergeleken met een dieselmachine. Daarnaast is de machine verrassend snel, zo blijkt uit de eerste tests door onze Nederlandse klanten.’

Reageer op dit artikel