nieuws

8 nieuwe Liebherr verreikers in 26 varianten

Materieel

Liebherr gaat in de loop van 2018 8 nieuwe verreikermodellen in 26 verschillende varianten op de markt brengen. De nieuwe verreikers worden in twee modellijnen aangeboden: een premium S-lijn en de zogeheten Value-modellen voor stapel- en hefwerkzaamheden.

8 nieuwe Liebherr verreikers in 26 varianten
De Liebherr TL36-7.

Vanaf januari produceert Liebherr in de fabriek in het Oostenrijkse Telfs drie 7-metermodellen met een draagvermogen van 3,2 t, 3,6 t en 4,1 t. Daarnaast één 6-metermodel met een draagvermogen van 3,5 t en één 10-metermodel met een draagvermogen van 3,3 t. In de loop van het jaar volgen er nog twee 7-metermodellen met een draagvermogen van 4,6 t en 5,5 t. Een 9-metermodel met een draagvermogen van 6 t rondt de uitgebreide portefeuille met nieuwe Liebherr verreikers voorlopig af.

Deutz-motoren

Liebherr gaat in de loop van 2018 8 nieuwe verreikermodellen in 26 verschillende varianten op de markt brengen. De nieuwe verreikers worden in twee modellijnen aangeboden: een premium S-lijn en de zogeheten Value-modellen voor stapel- en hefwerkzaamheden.

Het interieur mag luxe genoemd worden. De ergonomie is dik in orde en het zicht rondom uitstekend.

De nieuwe generatie Liebherr verreikers wordt uitgerust met Deutz-dieselmotoren. Krachtbronnen van 3,6 l en een vermogen van 74 of 100 kW en die met een cilinderinhoud van 4,1 l en een vermogen van 115 kW worden gebruikt. De motoren voldoen dankzij de dieseloxidatiekatalysator (DOC) en de selectieve katalytische reductie (SCR) aan de emissienorm van fase IV en tier 4.

De verreikers met een cilinderinhoud van 4,1 l zijn daarnaast uitgerust met een roetfilter. Dit wordt voor de motoren met een cilinderinhoud van 3,6 l af-fabriek als optie aangeboden. Voor de aandrijving vertrouwt Liebherr op de beproefde hydrostatica. De traploze en continue hydrostatische rijaandrijving genereert afhankelijk van het beschikbare motorvermogen een maximale tractie van tot 70 kN.

40 km/h maximumsnelheid

De maximumsnelheid van de nieuwe Liebherr verreikers bedraagt 40 km/h. Daarnaast worden de werktuigen aangeboden in uitvoeringen met een maximumsnelheid van 20 km/u en 30 km/u. De verreikers remmen op basis van het zelfremmende vermogen van de hydrostatische rijaandrijving slijtagevrij af. De standaard ingebouwde ‘Hill Assist’ zorgt door automatische activering van de handrem voor maximale veiligheid en optimaal comfort bij het rijden op ruw terrein.

De duurdere S-modellen krijgen een lastafhankelijke werkhydrauliekpomp met een debiet van 160 l olie per minuut. Het stuurblok met lastonafhankelijke flowverdeling maakt overlappende werkbewegingen en daardoor dynamische en snelle werkcycli mogelijk.

Verschillende snelwisselsystemen

Voor alle modellen van de nieuwe generatie verreikers worden af -fabriek verschillende bevestigingssystemen voor uitrustingsstukken aangeboden. Naast de snelwisselsystemen van Liebherr zijn er ook snelwisselsystemen verkrijgbaar die compatibel zijn met de bevestigingssystemen van Claas, Manitou, Kramer, JCB en Volvo. Door de grote verscheidenheid aan beschikbare bevestigingssystemen kunnen bestaande klanten van andere fabrikanten hun uitrustingsstukken ook op de verreikers van Liebherr gebruiken.

Het nieuwe machineontwerp garandeert zowel optimaal zicht naar voren op de last ten behoeve van een hoge productiviteit als naar de zijkanten en naar achteren. Dit komt met name door het uiterst lage draaipunt van de telescooparm. De naar buiten afvallende randen en een motorkap die de zichtlijn volgt helpen ook. De cabine draagt dankzij de doorlopende voorruit en de aan de binnenkant gelegen en aan het gezichtsveld aangepaste smalle ROPS/FOPS-kooi bij aan een optimaal zicht.

Andere belangrijke ontwerpelementen betreffen de intuïtieve bediening, het comfort en de ergonomie. Met de 5-in-1-joystick in de value-modellen of de multifunctionele joystick in de S-modellen kunnen alle essentiële werkfuncties met één hand uitgevoerd worden. Hierdoor kan de linkerhand altijd veilig aan het stuur blijven.

Veel opties af-fabriek op Liebherr verreikers

Liebherr gaat in de loop van 2018 8 nieuwe verreikermodellen in 26 verschillende varianten op de markt brengen. De nieuwe verreikers worden in twee modellijnen aangeboden: een premium S-lijn en de zogeheten Value-modellen voor stapel- en hefwerkzaamheden.

Voor alle modellen van de nieuwe generatie verreikers worden af -fabriek verschillende bevestigingssystemen voor uitrustingsstukken aangeboden. Naast de snelwisselsystemen van Liebherr zijn er ook snelwisselsystemen verkrijgbaar die compatibel zijn met de bevestigingssystemen van Claas, Manitou, Kramer, JCB en Volvo.

De ruime cabine, de kantelbare stuurkolom, de verschillende instelbare stoelvarianten en het slim vormgegeven bedienings- en schakelsysteem ondersteunen de ergonomie en zorgen zo voor optimaal comfort. Dit wordt nog versterkt door het bijzonder uitgebreide assortiment van af-fabriek verkrijgbare opties. Hiertoe behoren onder meer de ‘Comfort Drive’ van Liebherr, een rijtrillingsdemper voor trillingsarm en comfortabel rijden, camerasystemen, smeersystemen en verschillende verlichtingspakketten voor een optimale verlichting van de werkplek. Bijzonder innovatief is het handmatige regelpakket. Hiermee kan de snelheid van de rijaandrijving en de werkhydrauliek gemakkelijk afgestemd worden op de specifieke toepassing.

Liebherr biedt af-fabriek een omkeerbare ventilator voor het reinigen van de koeler, extra beschermroosters en kappen voor de rijaandrijving en het hoofdframe. Ook automatische drukontlasting van de werkhydrauliek ten behoeve van het snel en eenvoudig verwisselen van uitrustingsstukken, een extra hydrauliekcircuit voor de bediening van nog meer functies op de giekkop en een aparte regeloptie voor de hoeveelheid door te stromen hydraulische olie van de werkhydrauliek behoren tot de mogelijkheden.

Partnership met Claas

In maart 2015 heeft Liebherr-Werk Telfs GmbH een OEM-partnerschip gesloten met Claas. Dit samenwerkingsverband richt zich op de ontwikkeling, productie en levering van een aanzienlijk aantal verreikers. Hierdoor krijgt Liebherr naast de verkopen op haar traditionele doelmarkten – de bouwsector en de industriesector – in de toekomst extra afzetmogelijkheden op de landbouwmarkt. De eerste verreikers worden in januari 2018 aan Claas geleverd.

Reageer op dit artikel