nieuws

Kobelco SK55SRX minigraver voor Sturm

Materieel

Sturm bv in Zaandam heeft een Kobelco SK55SRX minigraafmachine in ontvangst genomen. Dit is naast de eerder aangeschafte SK85SR de tweede Kobelco graafmachine voor Sturm.

Kobelco SK55SRX minigraver voor Sturm

De Kobelco SK55SRX weegt iets meer dan 5 ton. De krachtbron levert 28 kW bij 2.000 tpm. De bakinhoud is 0,16 kuub. De machine is standaard uitgerust met een langere giek en graafarm voor een groter werkbereik. Door de kleine zwenkradius achter kan er efficiënter worden gewerkt in krappe ruimtes.

Kobelco SK55SRX met iNDr-koelsysteem

De Kobelco SK55SRX is uitgerust met het iNDr-koelsysteem. De zeer luchtdichte motorruimte en het gebogen afvoerkanaal dragen bij aan een lagere geluidsproductie. Het iNDr-filter, dat voor het koelsysteem is geplaatst, vergemakkelijkt het reinigen. Het iNDr-systeem van de SK55SRX heeft een luchtaanvoer aan de voorkant van de machine en luchtafvoer onder de machine. Het werkt net zo als het iNDr-systeem waarmee de machines uit de SR-serie zijn uitgerust.

Sturm bv uit Zaandam heeft een Kobelco SK55SRX minigraafmachine in ontvangst genomen. Dit is naast de eerder aangeschafte SK85SR de tweede Kobelco graafmachine voor Sturm.Twee rijsnelheden met automatische schakeling

De automatische schakelfunctie zorgt ervoor dat er soepeler en efficiënter over het werkgebied kan worden gereden. Als de hoge rijsnelheid is geselecteerd, schakelt het rijsysteem automatisch over naar de lage rijsnelheid als de lading of het oprijden van een helling meer vermogen vraagt.

Pompsysteem met geïntegreerde doorstroom

Zodra de machine begint te graven, voert de derde pomp (die anders het zwenk- en schuifbladcircuit aandrijft) extra olie aan naar het graafarm- en giekcircuit voor meer vermogen. Hierdoor kunnen de graafarm en giek snel en soepel worden bediend, ook bij een zware belasting. De giek, de graafarm en het zwenkstuk hebben alle drie grote doorsnedes om het uitrustingsstuk te versterken.

Reageer op dit artikel