nieuws

Rototilt komt met nieuwe generatie snelwissel

Materieel

Rototilt introduceert een nieuwe snelwissel die zowel die veiligheidsverhogend moet werken en tegelijk duurzamer is dan bestaande snelwissels. Het SecureLock zekeringsysteem van Rototilt is geïntegreerd in de snelwissel.

Rototilt komt met nieuwe generatie snelwissel

Rototilt heeft de nieuwe snelwissel zo ontworpen dat hij perfect samengaat met de graafmachine, tiltrotator en andere aanbouwdelen.
‘Zo kunnen we klanten een totaalpakket bieden, met snelwissel, tiltrotator, bedieningssysteem en aanbouwdelen, allemaal perfect op elkaar afgestemd’, zegt productmanager van Rototilt Sven-Roger Ekström. 

Rototilt introduceert een nieuwe snelwissel die zowel die veiligheidsverhogend moet werken en tegelijk duurzamer is dan bestaande snelwissels.Snelwissel sluit aan geometrie van de graafmachine
Elke graafmachine heeft zijn eigen graafgeometrie. Dus is het belangrijk dat de snelwissel goed aansluit bij die geometrie, zegt Rototilt. De snelwissel is gebouwd voor de eeuwigheid en intensief getest in het testlab en in de praktijk. Hij is gemaakt van gegoten staal met een heavy duty sluitwig. ‘De wissel is vrij van speling en is opgebouwd uit zo weinig mogelijk en goed beschermde componenten’, zegt de fabriek.

De snelwissels komen er in eerste instantie voor de S60 en S70 tiltrotator, met of zonder SecureLock.

 

Reageer op dit artikel