nieuws

Engcon vergrendelsysteem voor snelwissels krijgt certificering

Materieel

Het QSC-vergrendelsysteem, dat de procedure voor de vergrendeling van de bakken van graafmachines standaardiseert, is na goedgekeurd door SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (het Zweedse Technische onderzoeksinstituut), een certificeringsorgaan dat vergelijkbaar is met onder andere de Duitse TÜV.

Engcon vergrendelsysteem voor snelwissels krijgt certificering

 

Het bedrijf Microprop, dat eigendom is van de Engcon Group, is de bedenker van het vergrendelsysteem QSC, een systeem dat de procedure voor de vergrendeling van de bak of het werktuig van de graafmachine standaardiseert, ongeacht het fabricaat van die graafmachine of het type snelwissel. Een handeling die op dit moment verschilt, afhankelijk van het fabricaat van de graafmachine en de snelwissel. En daarmee neemt de kans op fouten in de bediening toe. De certificeringswerkzaamheden voor het QSC-vergrendelsysteem zijn uitgevoerd in nauwe samenwerking met het SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

 

Puur technisch gezien houdt het certificaat, dat uit zowel een PL-certificaat volgens de veiligheidsnorm EN ISO 13849-1:2016 als een EU-typegoedkeuring bestaat, in dat QSC op dit moment het enige vergrendelsysteem is met goedkeuring door een derde partij.

 

Reageer op dit artikel