artikel

Tobroco ziet nieuwe kansen op de verhuurmarkt na deal met Boels

Materieel

Tobroco ziet nieuwe kansen op de verhuurmarkt na deal met Boels

Tobroco heeft honderd Giant-knikladers verkocht aan Boels. De deal staat niet op zichzelf. Voor de komende jaren ziet de Nederlandse fabrikant meer kansen op de lokale en internationale verhuurmarkt.

Toine Brock, eigenaar-directeur van Tobroco, is blij met de samenwerking met Boels. Hij noemt het ‘een mooie opstap’, en hoopt in de toekomst meer zaken te kunnen doen met de gerenommeerde verhuurder.

Tobroco leverde al machines aan diverse verhuurbedrijven

In diverse andere landen heeft Tobroco al machines geleverd aan verhuurbedrijven. In Scandinavië draaien Giants bij het Finse Cramo (vijftien stuks), en bij  Naboen Rental (72 machines) en Ekspert Machine Rental (35 stuks) in Noorwegen. Met andere partijen in het buitenland zijn gesprekken gaande.

In Nederland heeft Compact Rent 90 machines van Tobroco in de vloot.

Uitbreiding in Oisterwijk is hard nodig

Om aan de toenemende vraag naar Giants te kunnen voldoen, is uitbreiding van de productiecapaciteit hard nodig. Vorig jaar maakte Tobroco in Oisterwijk 3300 machines. In 2019 moet dit stijgen naar 3800, in 2020 naar 4300.

In augustus 2019 gaat in Oisterwijk de eerste paal de grond in voor een forse uitbreiding. Het aantal beschikbare vierkante meters gaat dan van 15.000 naar 30.000, verdeeld over twee verdiepingen.

De Giants worden in 2019 gefaseerd aan Boels uitgeleverd

De afspraak met Boels werd onlangs op de Bauma officieel bekrachtigd. Boels neemt maar liefst honderd Giants af.

De machines worden gedurende 2019 gefaseerd uitgeleverd. Het gaat om Giants van het type V452T X-TRA.

Boels gaat de compacte wielladers verhuren via vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Boels blij met uitgebreid netwerk Giant-dealers

Inkoopmanager Matti Moenen van Boels Rental noemt als voordeel van de Giants onder meer ‘het uitgebreide netwerk aan Giant-dealers’ en de lage onderhoudskosten.

Boels, dat behoort tot de wereldwijde top-25 van verhuurbedrijven, koos voor de X-TRA-variant van de V452T. Door het lagere voorframe blijft het zwaartepunt van de last ten opzichte van de machine laag aan de grond. Dit resulteert in een kiplast van 2.600 kg.

Investeren in kwaliteit betaalt zich uit, zegt Toine Brock

Volgens Tobroco is de V452T X-TRA ‘uitermate geschikt’ om te worden ingezet in de (wegen)bouw en de sloop, en bij grondwerk.

Toine Brock noemt de samenwerking met Boels ‘een bevestiging dat investeren in kwaliteit zich uitbetaalt’. De V452T X-TRA is één van de best verkopende Giant-modellen.

Tobroco-Giant wil innovatief ontwikkelen en produceren

‘Door op een innovatieve manier machines te ontwikkelen en te produceren blijven Giant-machines concurrerend op het gebied van prijzen, zonder dat er concessies worden gedaan op het gebied van betrouwbaarheid’, zegt Brock.

Op de foto boven dit artikel is te zien dat Toine Brock (rechts) de sleutel van de eerste kniklader overhandigt aan Volker Blome, manager productontwikkeling bij Boels Rental.

Lees hier meer artikelen over Tobroco-Giant.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel