nieuws

Veel belangstelling voor open dag SOMA College

Geen categorie

De jaarlijkse open dag van het SOMA College in Harderwijk mocht op zaterdag 13 januari weer op veel belangstelling rekenen. Potentiële leerlingen grepen de kans om een kijkje te nemen in de school en op de praktijkterreinen.

Veel belangstelling voor open dag SOMA College

Het SOMA College biedt potentiële leerlingen met de jaarlijkse open dag de kans om een kijkje te nemen met de machinisten- en monteursopleidingen. Tijdens de open dag waren niet alleen alle medewerkers, maar vooral ook veel enthousiaste deelnemers van de school aanwezig. Op de praktijkterreinen buiten en in de practica binnen hebben zij alles verteld over de opleidingen die het SOMA College aanbiedt. Veel interesse was er voor het lokaal met simulatoren. Daar konden toekomstige monteurs en machinisten zelf proberen hoe het is om achter de hendels van zo’n grote machine te zitten.

Lees ook: SOMA College wil nog beter geschoolde medewerkers afleveren

Recordaantal aanmeldingen voor Soma College

Een recordaantal nieuwe deelnemers liet er geen gras over groeien en heeft zich ter plekke aangemeld voor een opleiding. Op die manier maken zij de meeste kans om aangenomen te worden. Want hier geldt: want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Een derdejaars vmbo-bezoeker uit Zeeland bezocht de open dag voor de derde keer. ‘Ik weet al zo lang dat ik machinist wil worden, ik kan niet wachten totdat ik hier de opleiding mag starten. Volgend jaar ga ik dan eindelijk mijn examenjaar in.’

Lees ook: SOMA College start met monteursopleiding op mbo-niveau 4

Toekomstgericht onderwijs

De jaarlijkse open dag van het SOMA College in Harderwijk mocht op zaterdag 13 januari weer op veel belangstelling rekenen. Potentiële leerlingen grepen de kans om een kijkje te nemen in de school en op de praktijkterreinen.

Met de simulatoren kunnen toekomstige machinisten en monteurs virtueel een machine bedienen.

Het SOMA College is voortdurend bezig met het vernieuwen van het onderwijs. Zo wordt nu samengewerkt met de TU Twente en een grote kring van bedrijven. De nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied worden verkend en waar mogelijk toegepast in het onderwijs.

Lees ook: SOMA wil opleidingsfonds werknemer én zzp’er

Uniek voor het mbo: de campus

Ook de vernieuwde campus was open. Op de campus kunnen deelnemers die van ver komen doordeweeks overnachten. De campus van het SOMA College is uniek voor een mbo-opleiding. Deelnemers komen uit heel Nederland en zijn bereid om veel moeite te doen om de BOL- of BBL-opleiding te volgen. Met de campus wordt het ze iets gemakkelijke gemaakt.

Reageer op dit artikel