nieuws

Mitas lanceert nieuwe maat HCM

Geen categorie

Mitas, onderdeel van Trelleborg Group, levert nu ook de 540/80R38 HCM, de grootste band in deze High Capacity Municipal (HCM) range. De HCM kan toegepast worden op verschillende terreinen en machines. De uniek trapsgewijs gebouwde profielblokken zorgen voor betere tractie in besneeuwde, modderige en natte omstandigheden en hebben optimale zelfreinigende eigenschappen.

Mitas lanceert nieuwe maat HCM

Pavel Kott, product manager voor Mitas landbouwbanden: “Mitas is vorig jaar gestart in dit segment. Het succes van de HCM range gaf ons een sterk signaal om de ontwikkeling voort te zetten en het aanbod in maten uit te breiden. De HCM voldoet aan de behoeften van gemeenten, landbouwers en loonwerkers. Mitas biedt nu vijf maten HCM-banden aan en nieuwe zullen worden geïntroduceerd aan het begin van 2017”.

Mitas HCM is een band die op landbouwmachines, industriële trekkers, verreikers en laders gemonteerd kan worden. Dankzij de snelheidscategorie D zijn de HCM banden ook geschikt voor wegvervoer. De Mitas HCM heeft een lage geluidsemissie en weinig trillingen als gevolg van verschillende afmetingen van de profielnokken en de uitlijning op de omtrek van de band. Onder winterse omstandigheden kan de HCM worden voorzien van spikes.

De nieuwe Mitas 540/80R38 IND 167D (172 A8) HCM, heeft een diameter van 1,83 meter, is vrijgegeven tot een maximum snelheid van 65 kilometer per uur en bij 3.2 bar en 50 km/h kan hij 5.985 kilogram dragen.

Reageer op dit artikel