nieuws

Bol ruilt Werklust in voor Ljungby Maskin

Geen categorie

Werklust Apeldoorn B.V, dewaler van Ljungby Maskin, leverde een nieuwe Ljungby Maskin L11 aan J.C. Bol&Zn in Hoek van Holland. De Ljungby L11 vervangt een Werklust WG18E.

Bol ruilt Werklust in voor Ljungby Maskin

De machine werd direct na aflevering in gebruik genomen door mede-eigenaar Mark Bol. Die had weinig tijd nodig om te wennen aan de nieuwe laadschop, want de Ljungby Maskin L1 deelt zijn aandrijflijn met de Werklust WG18E. Helmich Waaijenberg van Werklust Apeldoorn B.V gaf nog enkele tips om het ‘nieuwe draaien’ zo goed mogelijk toe te passen op de nieuwe machine.

Machinist Mark was na het omdraaien van de contactsleutel direct onder de indruk van de krachtige motor, die al 151 kW/205 pk levert bij 1.400 toeren, wat in de praktijk een flinke plas dieselolie gaat uitsparen. De Ljungby is uitgerust met een systeem 2000 snelwisselaar van Beco, waarmee alle aanbouwdelen uitwisselbaar zijn.

Reageer op dit artikel