nieuws

Manitou MLT 840 van Jansen Recycling is krachtpatser

Geen categorie

Nieuwste aanwinst van Jansen Recycling in Son is een Manitou MLT 840 Elite. De krachtige verreiker heeft een hefcapaciteit van 4 ton, de maximale hefhoogte van de machine bedraagt 7,55 meter.

Manitou MLT 840 van Jansen Recycling is krachtpatser

Jan Busser van Jansen Recycling BV (links) neemt de nieuwe Manitou in ontvangst uit handen van Dennis van Rijn van VHS Bladel.

Kloppend hart van de Manitou MLT 840 is een viercilinder Stage 3B dieselmotor met partikelfilter, goed voor 137 pk. De hydrauliekpomp levert 180 liter per minuut. De machine is uitgerust met een powershift transmissie met 5 versnellingen, met een vergrendeling van de rechtstreekse aandrijving (lock-up).

Industriebanden
Af-fabriek is de machine door Manitou uitgerust met airconditioning, een luchtgeveerde stoel, een automatisch reinigingssysteem voor de radiateur, mastvering en werklampen. Manitou-dealer VHS in Bladel heeft de machine in de bedrijfskleuren van Jansen Recycling BV in Son laten spuiten en industriebanden gemonteerd.

Jansen Recycling BV is gespecialiseerd in de verwerking van minerale afvalstoffen, zoals zand, grond en steen. Door het gebruik van diverse installaties bewerkt het bedrijf de inerte afvalstromen tot gecertificeerde secundaire bouwmaterialen en additieven in de GWW-sector en beton- en betonwarenindustrie. Met vestigingen in Son en Helmond is Jansen Recycling BV verantwoordelijk voor de verwerking van ca. één miljoen ton afval per jaar.

Reageer op dit artikel