nieuws

Fotoreportage Wirtgen Road Technology Days

Geen categorie

Tijdens de Wirtgen Road Technologies Days, op 25 en 26 september bij de fabriek van walsenfabrikant HAMM in het Duitse Tirschenreuth, kon het publiek kennismaken met diverse wereldprimeurs. Walsen van HAMM, asfaltafwerkmachines van Vögele en freesmachines van Wirtgen maakten hun opwachting tijdens spetterende live demonstraties.

Fotoreportage Wirtgen Road Technology Days

De fabriek van HAMM in Tirschenreuth, sinds 15 jaar deel uitmakend van de Wirtgen Group, was dit jaar het decor van het groots opgezette evenement. Op uitnodiging van Wirtgen waren ruim 3.000 bezoekers uit meer dan 100 landen afgereisd naar de HAMM-locatie nabij de Duitse grens met Tsjechië. Zij kregen een gelikte show van nieuw wegenbouwmaterieel voorgeschoteld, variërend van machines in te zetten bij bodemstabilisatie, de aanleg van asfalt en verdichting.

W 100 CFi koudfrees studiemodel
Wereldpremières waren er onder andere voor de Wirtgen W 60 Ri freesmachine, met een werkbreedte van 60 cm, de Vögele Super 800-3 asfaltafwerkmachine en Super 1800-3i SprayJet en de HAMM DV+ 70i en DV+ 90i tandemwalsen. Ook was een studiemodel te zien van de W 100 CFi koudfrees. Het definitieve model zal naar verwachting volgend voorjaar op de markt verschijnenen.

Tussen al dit ‘geweld’ van nieuwe machines was ook ruimte gecreëerd voor de geschiedenis van de onderneming. Eén van de oudste machines op het terrein was een HAMM wals daterend uit 1911, de eerste wals ter wereld aangedreven door een motor.

Reageer op dit artikel