nieuws

Enkellucht steeds vaker verkozen boven dubbellucht

Geen categorie

Enkellucht radiaalbanden worden onder mobiele graafmachines hier te lande steeds populairder in vergelijking met de landen om ons heen, waar dubbele montering, ofwel dubbellucht gebruikelijk is. In Nederland staat inmiddels meer dan de helft van de nieuwe graafmachines op enkellucht.

Enkellucht steeds vaker verkozen boven dubbellucht

Enkellucht onder de mobiele kraan is populair. Zo populair dat het bij sommige fabrikanten zelfs dubbellucht compleet verdringt. Wat het beste past, is van vele factoren afhankelijk. Veelal blijkt de keuze tussen twee of vier banden per as een persoonlijke.

Liebherr importeur Wynmalen & Hausmann schat dat ruwweg 80 procent van hun graafmachines op enkellucht naar de klant gaat. Pon Equipment komt zelfs uit op 90 procent. Bijzonder is dat alle Cats af-fabriek op dubbele montering bij de importeur afgeleverd worden. Het onderstreept nog maar eens de bijzondere vereisten die we in ons lage landje met weinig draagkrachtige grond aan de massaal gebruikte graafmachine stellen.

Volvo-importeur Kuiken ziet zeker de helft van de kopers kiezen voor dubbele montering en benadrukt daarbij dat de banenkeuze zeer persoonlijk is. Waar de één juist een goed gevoel bij heeft, kan voor de ander met praktisch hetzelfde werk toch niet de juiste band zijn.

Lees over de voor- en nadelen van enkellucht radiaalbanden in BouwMachines 2.

Reageer op dit artikel