nieuws

BouwMachines test Kato HD 512V

Geen categorie

Kato staat niet bekend als fabrikant van machines met een futuristisch design of baanbrekende technieken. Het Japanse merk mikt primair op een hoge mate van betrouwbaarheid, lage kosten en een lang leven. Zo ook met de 15 tons HD 512V in deze test.

BouwMachines test Kato HD 512V

De Kato HD 512V behoort tot de vijfde generatie in deze lijn. Vergeleken met het voorgaande model heeft deze serie een moderner uiterlijk en een nieuwe motor gekregen. Aan de buitenzijde valt op dat de Kato er sierlijker en minder hoekig uitziet. De Kato komt vrij kaal naar Nederland en wordt door importeur Kemp op niveau gebracht.

Ondanks de zware omstandigheden valt op dat alle bewegingen van de Kato soepel en harmonieus verlopen. De joysticks geven voldoende feedback voor zowel fijngevoelig als krachtig werk.

Bekijk hier de rapportage van de test.

Reageer op dit artikel