nieuws

Eerste Kato HD512-V met start/stop systeem voor Gebr. Olieman

Geen categorie

Gebr. Olieman in Reeuwijk heeft als eerste een Kato HD512 van de nieuwste V-generatie aangeschaft. Het bedrijf is al jarenlang klant bij Barend Kemp in De Meern

.

Eerste Kato HD512-V met start/stop systeem voor Gebr. Olieman

Bijzonder aan de nieuwe machine is het op initiatief van Hans Olieman en door Kemp ontwikkelde start/stop systeem. De motor stopt automatisch met draaien na een inactiviteit van drie minuten. Olieman nam zelf het initiatief voor de ontwikkeling omdat een deel van de werkzaamheden bestaat uit het zelf laden van de kippers met grond door de tractorchauffeur. Hierdoor staan machines soms wel een half uur onnodig stationair te draaien. Het doel van een dergelijk systeem is uiteraard om een nog lager brandstofverbruik te bewerkstelligen.

De nieuwe Kato HD512 V kenmerkt zich volgens Barend Kemp verder door een hoogwaardig design, een lager brandstofverbruik, een standaard camera met kleurenscherm, een overzichtelijk informatiedisplay en de uitstekende bediening en prestaties.

Gebr. Olieman
Kraan,- handels- en loonbedrijf Gebr. Olieman is hoofdzakelijk actief als aannemer en verhuurder van grondverzetmaterieel voor het traditionele loonwerk, grondverzet en cultuurtechnische werken. Naast deze werkzaamheden is de handel in hoogwaardige teelaarde een hoofdactiviteit van het bedrijf. Vanuit diverse locaties in geheel Nederland worden diverse grondsoorten aangevoerd in Reeuwijk. Door middel van menging en bemesting van deze grondsoorten wordt voor onder ander de (boom)kweker een optimaal product vervaardigd. Dit gebeurt vanuit twee locaties in de regio.

De nieuwe circa 14,0 ton wegende Kato HD512 V staat op 900 mm brede rupsplaten. Een lagere bodemdruk is in de werkgebieden van Olieman van groot belang. Daarnaast zijn er door Kemp een aantal aanpassingen gedaan waardoor het werken voor de machinist nog veiliger en comfortabeler wordt.

Meer dan 20.000 uur
De Kato HD130 (rechts op de foto), die werd ingeruild op de nieuwe HD512-V, heeft meer dan 20.000 uur op de teller staan. De keuze voor wederom een Kato rupsgraafmachine is volgens Hans Olieman vanzelfsprekend.’Met de oude KATO hebben we in al die jaren nauwelijks problemen gekend. De cruciale onderdelen, zoals rijwerkkasten, pompen en dergelijke hebben nooit open gelegen voor reparatie.’

Reageer op dit artikel