nieuws

182 meter hoge kraan valt om in Texas

Geen categorie

Een 182,80 meter hoge kraan is vrijdag ingestort in de stad Huston (Texas, Verenigde Staten). Daarbij vonden vier mensen de dood; zes andere zijn gewond.

182 meter hoge kraan valt om in Texas

Het fatale incident deed zich voor tijdens een routine-onderhoud, uitgevoerd op een bouwterrein van de Lyonde ll Basell raffinaderij, waar de kraan was opgesteld. De vier mensen die werden gedood, waren werknemers van kraaneigenaar Deep South Crane uit Baton Rouge, Louisiana. De gewonden werden overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt van de fabriek. Twee van hen zijn volgens berichten in kritieke toestand; de andere vier verkeren wel in shock maar zijn niet-levensgevaarlijk verwond.

Sinds maart zijn er in de Verenigde Staten diverse kranen ingestort in aparte incidenten. In New York kwamen daarbij negen mensen om het leven. Ook bij kraanongevallen in Miami en Las Vegas vielen doden en gewonden.

De kraan die instortte op de raffinaderij in Texas was in staat om honderden tonnen te heffen. De kraan werd ongeveer een maand geleden, in onderdelen, naar de bouwlocatie getransporteerd en opgebouwd.

Volgens Deep South Crane, de onderneming die eigenaar is van de kraan, is het nog te vroeg om met conclusies te komen over de oorzaak van dit ongeval.

Reageer op dit artikel