nieuws

Volvo showt een aantal nieuwe machines

Geen categorie

Tijdens een grote demonstratie van al haar materieel in Eskilstuna, Zweden, toonde Volvo met veel flair haar nieuwe machines. De focus lag op de pijpenlegger, asfaltafwerkmachine en hybride wiellader.

Volvo showt een aantal nieuwe machines

Volvo heeft recent het wegenbouwprogramma van Ingersoll Rand in bezit gekregen. IR zelf nam in het verleden Blaw Knox en ABG onder haar vleugels. We mogen dus spreken van heel ervaring en technische kennis die in één keer in bezit van de Zweden kwam.

In Eskilstuna showde Volvo dan ook haar eerste asfaltafwerkmachine: ABG 5820. Met één machine was het niet gedaan.
Voor de energiesector bracht Volvo als primeur een pijpenlegger, de PL 4611 (110 ton op 1,15 meter) en om juist diezelfde energie te besparen pronkte op het terrein de Volvo Hybride wiellader L 220 F Hybrid. Deze komt eind volgend jaar op de markt. De eerste berichten zijn veelbelovend. Besparingen van 10 tot 50 procent op het brandstofverbruik zijn volgens de technici van Volvo mogelijk.

Nadere informatie: www.kuiken.nl.

Reageer op dit artikel