nieuws

Tracking & Tracing bewijst haar nut

Geen categorie

Gestolen werkmaterieel steeds vaker terug bij eigenaarRuim 95 procent van het werkmaterieel dat is voorzien van een zogenaamd Tracking & Tracingsysteem, wordt na diefstal binnen 24 uur terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Dit blijkt uit cijfers van Avéro Achmea.

Tracking & Tracing bewijst haar nut

De verzekeraar introduceerde twee jaar geleden het Werkmaterieel Service Pakket (WSP). Dit is een combinatie van verzekeren en beveiligen van werkmaterieel. Door beveiligingsunits aan te brengen in het werkmaterieel, zijn deze machines via een zogenaamd Tracking & Tracing systeem elk moment te lokaliseren en te volgen. Avéro Achmea werkt hierbij nauw samen met twee vaste partners; Tracer en Allsetra.

Cijfers
• In 2006 deden zich 53 diefstalzaken van werkmaterieel voor. In 25 gevallen waren objecten uitgerust met Tracking & Tracing. Dankzij dit systeem werden alle 25 gestolen objecten teruggevonden en leverde dit een beperking op in de schadelast van 700.000 euro.
• In 2007 werden 67 diefstalzaken van werkmaterieel gemeld. In 48 gevallen waren objecten uitgerust met Tracking & Tracing. Daardoor werden 46 gestolen objecten teruggevonden. De verzekeraar beperkt hiermee de schadelast met ruim 1,2 miljoen euro.

Preventie Award 2008
Tijdens de Technische Kontakt Dagen werd door Avéro Achmea voor de tweede keer de Preventie Award uitgereikt. Deze prijs werd in 2006 door Avéro Achmea ingevoerd voor het bedrijf dat zich op een bijzondere manier inspant op het gebied van diefstalpreventie.

Hans van Driel
Dit jaar ging de Preventie Award naar Hans van Driel BV uit Tiel. Hans van Driel is al 57 jaar importeur van Atlas cq. Terex grondverzetmaterieel in Nederland. Het bedrijf importeert, levert en verleent service. Naar het oordeel van de jury is Van Driel een voortrekker op het gebied van diefstalpreventie. Het bedrijf draagt preventie op een actieve en professionele manier uit naar klanten en businesspartners. De cheque ter waarde van 5.000 euro werd uitgereikt door misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die Tracking & Tracing gebruikt in zijn dagelijkse speurwerk.

Foto: Directeur Remco Klein Ovink van de firmaHans van Driel ontvangt uit handen van Peter R. de Vries de cheque ter waarde van 5.000 euro.

Reageer op dit artikel