nieuws

Marijs levert Terex Pegson Metrotrak aan BRL

Geen categorie

Na op de TKD in Barneveld aan het grote publiek getoond te zijn, is begin juni door Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg de Terex Pegson Metrotrak afgeleverd bij BRL BV uit Lopik.

Marijs levert Terex Pegson Metrotrak aan BRL

De Bruyn Recycling Lopik BV (BRL BV) is al vele jaren actief in het mobiel breken op locatie voor haar klanten. Uiteraard wordt er volgens de nieuwst richtlijnen geproduceerd; De Bruyn Recycling Lopik is daarvoor BRL2506 gecertificeerd. Gezien de goede ervaringen die BRL de afgelopen jaren heeft opgedaan met hun huidige kaakbreker, heeft het bedrijf opnieuw doen beslissen voor een kaakbreker.

De geleverde Pegson Metrotrak is optioneel uitgevoerd met een hydraulisch verstelbare breekopening waardoor het zeer gemakkelijk en snel mogelijk is de breekopening te verstellen.

De invoeropening van de M-serie kaakbreker is 900 millimeter breed en 600 millimeter diep. Voordat het materiaal de breker in loopt, gaat het eerst over de geïntegreerde voor-afzeving die in de opgaventrechter zit. Het voordeel hiervan is dat de capaciteit omhoog gaat en de slijtage naar beneden doordat de fijne fracties door de bypass rechtstreeks onder de breker uitkomen en niet door de breker gevoerd hoeven te worden

De aandrijving van de Metrotrak wordt uitgevoerd door een Cat6.6 Acert Tier III motor met een vermogen van 188Pk bij 1800 rpm. Aan deze 6 cilinder dieselmotor zitten David Brown hydrauliek pompen gemonteerd, die zorgen voor de aandrijving van de verschillende componenten op de machine. De bekkenbreker wordt rechtstreeks(V-snaren) via een koppeling door de motor aangedreven.

Uiteraard is de Metrotrak ook Marijs Recyclingtechniek uitgevoerd met een stofbestrijdingsinstallatie die op verschillende punten in de machine een nevel verspreidt, zodat het veroorzaken van stofoverlast rond de machine tot een minimum wordt beperkt.

De Pegson rupsmobiele puinbreker heeft een eigen gewicht van circa 30 ton en is daardoor zeer gemakkelijk te transporteren door de eigen dieplader van De Bruyn tussen de verschillende werklocaties.

Reageer op dit artikel