nieuws

Kleemann combi-breker voor Hoondert ’s-Heerenhoek

Geen categorie

Afgelopen week is er door Van der Spek Vianen andermaal een Kleemann puinbreker afgeleverd, ditmaal bij Hoondert in ’s-Heerenhoek.

Kleemann combi-breker voor Hoondert ’s-Heerenhoek

Het is voor Hoondert zeker niet de eerste Kleemann; er wordt al sinds jaar en dag met de door Van der Spek geleverde puinbrekers uit het Zuid-Duitse Goppingen gewerkt.

Echter is deze Kleemann voor Hoondert de eerste combi-breker, dat wil zeggen een puinbreker met een aangebouwde nazeef-unit en retourband voor de overkorrel. Het grote voordeel hiervan is dat er geen losse zeefmachine hoeft te worden geplaatst achter de puinbreker voor het uitzeven van de gewenste fractie. De overkorrel wordt via de retourband, die aan de zijkant van de machine is geplaatst, gelijk terug gebracht in de breker.

Op de Kleemann MR 100 Z staat de welbekende recyclingbreker van Kleemann: de SHB 10, waarbij de B staat voor Bausutz = recycling. Hij heeft een basis eigen gewicht van circa 46 ton met nazeef-unit.

Aan de MR 100 Z is een zeefunit gemonteerd van het type VU 1F-1230L. Deze zeefunit heeft een lengte van 3340 millimeter en een breedte van 1300 millimeter. Door het grote zeefoppervlak van 4,3 kubieke meter kan deze zeefunit zonder problemen producties aan tot 200 ton/uur.
De uitgezeefde overkorrel wordt via een transportband gelijk weer retour de breker gebracht.

Een Scania 6-cilinder DC12 met turbo die een vermogen levert van 268 kW drijft de breker aan. Zoals gewoonlijk bij Kleemann worden alle banden en zeven door middel van elektromotoren aangedreven.

Een ander belangrijk voordeel van deze MR 100 Z is dat hij is geleverd met een actieve voorzeef. Deze zeeft uit het te breken materiaal de fijne fractie zodat deze niet meer door de breker hoeft en dus geen slijtage en kosten veroorzaakt.

Reageer op dit artikel