nieuws

HZC en BMWT Masterclass tijdens de TKD

Geen categorie

Vakmanschap loont. Kwaliteit is cruciaal. Dat was de boodschap van Kees van Dongen, voorzitter van Vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC) bij aanvang van de Technische Kontakt Dagen (TKD) 2008. En daarom organiseerde HZC op de TKD een masterclass voor machinisten in opleiding, samen met de BMWT.

HZC en BMWT Masterclass tijdens de TKD

Van Dongen: ‘Kwaliteit leveren is goed voor het imago van het vak, van de branche, en voor het rendement. Er zijn goede beroepsopleidingen. Maar tegenwoordig is er niet altijd tijd om in de praktijk in alle rust het vak verder te leren. Vroeger had je de zogenoemde smeerjongen, die in de praktijk de fijne kneepjes van het machinistenvak leerde. Nu zijn er machinisten in opleiding die tijdens hun stage soms een hele tijd niet op de machine zitten!’

Dat moet anders, vindt HZC, en daarom organiseert de vakvereniging op gezette tijden mogelijkheden voor kennisoverdracht. Daar draait het om, om het doorgeven van know-how, kennis vanuit de praktijk. Daarin wil HZC zijn verantwoordelijkheid nemen. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid passen bij HZC als vakvereniging, en passen bij het vak van machinist.

Ook in de toekomst is het belangrijk om goede professionals te hebben en te houden. HZC wil hierin een cruciale rol vervullen, in samenwerking met partners, zoals ook op de TKD.
Om te laten zien dat topprofessionals duidelijk toegevoegde waarde leveren werd op het HZC-kavel op de openingsdag van de TKD een spectaculaire demonstratie gegeven door twee HZC-vaktoppers, John Janse en Gert Ploeg.

Reageer op dit artikel