nieuws

Handtekeningenactie voor behoud truckrun

Geen categorie

De Limburgse gemeente Horst aan de Maas heeft een handtekeningenactie op touw gezet om de jaarlijkse truckrun te behouden.

Handtekeningenactie voor behoud truckrun

Bij een truckrun mogen mensen met een verstandelijke beperking meerijden in de cabine van een vrachtwagen. Aan de truckrun in Horst doen ieder jaar honderden vrachtauto’s mee.

Door Europese regelgeving mogen vrachtwagenchauffeurs in hun vrije tijd niet in hun eigen truck rijden om mensen met een verstandelijke beperking een geweldige dag te bezorgen. De raad van de gemeente Horst aan de Maas is van mening dat initiatieven zoals de Truckrun niet mogen worden gedupeerd door Europese wet of regelgeving die is ingesteld om een ander doel te dienen. Voor initiatieven met een vrijwillig of liefdadig karakter zou een uitzonderingspositie mogelijk moeten zijn, vindt de voltallige gemeenteraad.

Omdat de toekomst van de Truckrun Horst, die ook door de gemeenten Meerlo-Wanssum en Venray toert, op het spel staat, is de gemeenteraad een handtekeningenactie begonnen voor het behoud van het jaarlijkse evenement. Horst aan de Maas wil met de actie een signaal afgeven aan het Europees Parlement. Om de kwestie echt op de agenda van dat Europees Parlement te krijgen, zijn echter één miljoen handtekeningen nodig.

De gemeente had dinsdagmiddag bijna 9000 euro adhesiebetuigingen binnen.

Reageer op dit artikel