nieuws

115 ton Kleemann’s geleverd aan Steenkorrel

Geen categorie

Van der Spek Vianen heeft bij Steenkorrel in Amsterdam de grootste rupsmobiele Kleemann puinbreker die tot nu toe geleverd is in Nederland afgeleverd. Het gaat hier om de Kleemann MR 150 Z die een eigengewicht heeft van circa 83ton.

115 ton Kleemann’s geleverd aan Steenkorrel

Als zeef achter deze gigant is er tegelijkertijd ook een 32 tons Kleemann MS 18-AD rupsmobiele zeef geleverd.

Op de Kleemann MR150 staat de welbekende SHB-breker, deze SHB 15 heeft een inloopopening van 1500mm breed en 1000mm hoog. Deze SHB 15 heeft een eigen gewicht van ca. 25 ton.

Voor de aandrijving zorgt een Scania DC 16 met 580Pk. die rechtstreeks de breker aandrijft.
Uiteraard worden zoals bij alle Kleemann’s de banden, goten en dergelijke elektrisch aangedreven. Dit zorgt voor minder storingen en een langere levensduur van de componenten.

Steenkorrel machine is een zogehete Z-uitvoering, wat wil zeggen dat hij is uitgevoerd met een actieve voorzeef voor het uitzeven van materiaal dat al de juiste maatvoering heeft en dus niet door de breker hoeft. Het grote voordeel hiervan is dat de capaciteit omhoog gaat en de slijtagekosten naar beneden.

Om de juiste maatvoering van de geproduceerde producten te garanderen is er achter de MR 150 Z een dubbeldeks Kleemann MS 18 zeefmachine geplaatst. Deze heeft een zeefbox met een lengte van 5000mm en een breedte van 1800mm.

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen BV

Reageer op dit artikel