nieuws

Volvo FH voor Luijten Logistieke Opleidingen

Geen categorie

Wim Luijten Logistieke Opleidingen, met vestigingen in Bergen op Zoom en Wouw, heeft onlangs een nieuwe Volvo FH 400 pk 4×2 Euro 5 truck in gebruik genomen. De vrachtwagen werd geleverd door Volvo Trucksdealer Bluekens Truck en Bus.

Volvo FH voor Luijten Logistieke Opleidingen

Voor de rijopleidingen die voor de cursisten uiteindelijk moeten leiden tot de rijbewijzen C of CE, beschikt Wim Luijten Logistieke Opleidingen over vijf eigen trucks. Bij de inrichting en samenstelling van de nieuwe Volvo FH zijn enkele weloverwogen keuzes gemaakt. Wim Luijten: “Het grootste deel van de lessen vindt plaats binnen de bebouwde kom of op industrieterreinen. Euro 5 is daar onmisbaar. Er zit ook een digitale tachograaf in. Als beroepschauffeur krijgen ze daar mee te maken, dus ook dat zit in de opleiding.”

De nieuwe Volvo is verder in de werkplaats van Bluekens uitgerust met vier camera’s: een front- en Dobli-camera voor de chauffeur en eenzelfde set voor de instructeur. “Alles is gekopieerd voor de instructeur, zodat ook hij overzicht kan houden. Voor de spiegels geldt exact hetzelfde verhaal.”

Tevens heeft Wim Luijten de Volvo FH affabriek laten uitrusten met twee extra luchtgeveerde stoelen en geïntegreerde veiligheidsgordels op de plaats waar normaal het onderste bed gemonteerd is. Er zijn affabriek ook tafels aan weerszijden van deze stoelen gemonteerd. Deze bieden werkruimte voor bijvoorbeeld administratieve werkzaamheden.

Reageer op dit artikel