nieuws

Start boren kabel- en leidingentunnel in Utrecht

Geen categorie

In Utrecht is Eneco begonnen met het boren van een tunnel in het centrum van de stad. De totale lengte van de boring is ruim 250 meter.

Start boren kabel- en leidingentunnel in Utrecht

Het Stationsgebied in Utrecht wordt ingrijpend veranderd. Muziekcentrum Vredenburg (foto) wordt bijvoorbeeld gesloopt, maar ook wordt er een singel in ere hersteld, compleet met nieuwe bruggen. Door de tunnel die nu wordt geboord, worden alle kabels en leidingen verlegd. Het verleggen is noodzakelijk om het gebied te kunnen blijven voorzien van gas, water, licht, riolering en internet.

Uiteindelijk komen twee buizen, elk met een diameter van ruim een meter, op een diepte van veertien meter onder de grond te liggen. In de buizen worden telecommunicatie- en elektrakabels getrokken, die een groot deel van Utrecht en het Stationsgebied voorzien van stroom- en communicatieverbindingen.

Reageer op dit artikel